SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kremlin: Türkiye ile çok iddialı hedeflerimiz var

Kremlin: Türkiye ile çok iddialı hedeflerimiz var

29 Mayıs 2023 Pazartesi - 14:00




Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferinin ardından halihazırda fazlasıyla yüksek dinamik seyreden projelerin devam etmesini beklediğini duyurdu.





Türkiye'de ikinci tur seçim sonucunun belli olmasıyla Rusya lideri Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebrik etti.

"Seçim zaferi Türkiye Cumhuriyeti'nin başı olarak özverili çalışmalarınızın doğal bir sonucu, Türk halkının devlet egemenliğini güçlendirme çabalarınıza ve bağımsız dış politikanıza desteğinin açık bir kanıtı" diyen
Putin, ayrıca Erdoğan’a ikili ilişkilerin güçlenmesindeki 'kişisel katkısından ötürü' teşekkür etti.

Kremlin ise Pazartesi günü resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, Rusya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci tur seçimi kazanarak 20 yıllık iktidarını uzatmasıyla Türkiye ile ilişkilerde 'çok iddialı hedefleri' gerçekleştirmeye can attığı kaydedildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Rus-Türk ortak projelerinin gerçekleştirilmesi söz konusu olduğunda zaten oldukça yüksek bir dinamik hakim. Elbette bu dinamiğin devam etmesini bekliyoruz çünkü hedeflerimiz gerçekten de çok iddialı" dedi.

Sözcü Peskov, ortak projelere imza atılma hızının kesilmeyeceğini belirtip Türkiye’de Rus gazı için bir dağıtım merkezi kurulmasını örnek gösterdi.


Erdoğan ve Putin arasında kısa süre içinde bir telefon görüşmesi gerçekleşeceğinin sinyalini de veren Kremlin sözcüsü, yüz yüze görüşme için ise bir zaman tahmini yapmadı.

Sözcü Peskov'un açıklamalarında Ankara'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı töreni için Putin'in davet beklediği de yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap