SON DAKİKA



Haber > Gündem > KPSS soruşturmasında Yediiklim dışındaki yayınevleri de incelenecek

KPSS soruşturmasında Yediiklim dışındaki yayınevleri de incelenecek

05 Ağustos 2022 Cuma - 14:46




Soruların sızdırılması sonrası iptal edilen KPSS hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını söyledi.





HaberTürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre; yetkililer, "Yediiklim yayınevinin deneme sınavıyla KPSS sınavında bire bir aynı olan ya da birbirine benzeyen soru sayısı iddia edildiği gibi 20 değil. 3-5 soru var" dedi.

Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini söyleyen yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını belirtti.

KPSS ve diğer sınavların soru havuzları bu amaçla gözden geçirileceğini belirten yetkiler, gerekirse diğer sınavların da inceleneceğini ancak şu an önceliğin 2022 KPSS olduğunu belirtti.

Habertürk

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap