SON DAKİKA



Haber > Gündem > Köylü çocuğunu Cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyettir bunu da Atatürk’e borçluyuz

Köylü çocuğunu Cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyettir bunu da Atatürk’e borçluyuz

19 Haziran 2021 Cumartesi - 11:24




Siyasetin babası Demirel, "İslamköy'den çıkmış bir köylü çocuğunu cumhurbaşkanı yapan, Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet budur. Bunu Büyük Atatürk'e borçluyuz” sözleri unutulmuyor...





Siyasi yaşamı boyunca yedi kez başbakanlık koltuğuna oturan Süleyman Demirel, ölüm yıl dönümünde anılıyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Süleyman Demirel, Türk siyasi hayatında derin izler bırakmış bir isimdir. Demirel'in, babası Yahya Çavuş ve annesi Ümmühan hanımla birlikte İslamköy’de baba evinde olduğu fotoğraf karesi sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Gazeteci ve köşe yazarı Fikret Bila'nın, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatından bir gün sonra yazdığı yazıda yer verdiği cümleler, tekrardan gündeme geldi. Bila, Demirel'in ağzından çıkan cümleleri yazdı. “... Baba evini bize gezdirirken, başımızı eğerek girdiğimiz kerpiç odaya bir göz gezdirdikten sonra şöyle demişti: "İşte ben bu odada kardeşlerimle yaşadım. Elektrik yoktu. Gaz lambasıyla okur-yazardık. Köy okulunu bitirdim. Ortaokul yoktu. Ortaokula gitmek için her sabah kilometrelerce yürür, kasabaya giderdik. Sonra Afyon Lisesi. Eğer bana Cumhuriyet nedir, diye sorarsınız. Size cevabım şudur: Cumhuriyet benim işte! İslamköy'den çıkmış bir köylü çocuğunu cumhurbaşkanı yapan, Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet budur. Bunu Büyük Atatürk'e borçluyuz."

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap