SON DAKİKA



Haber > Gündem > Köyde 6 farklı noktada yangın çıktı; 13 büyükbaş öldü, ev ve ahırlar yandı

Köyde 6 farklı noktada yangın çıktı; 13 büyükbaş öldü, ev ve ahırlar yandı

05 Haziran 2023 Pazartesi - 14:01




Sivas'tan merkeze bağlı Karalar köyünde 6 farklı noktada çıkan yangında 1 ev, 1 traktör ile 5 ahır yandı. 13 büyükbaşın da öldüğü yangında, kundaklama şüphesi üzerinde duruluyor.





Karalar köyü'nün 6 farklı noktasında, saat 05.00 sıralarında yangın çıktı. Durumu fark eden köylüler, Sivas Belediyesi'nden yardım istedi. Bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, 1 saat süren çalışma ile alevleri söndürdü. Tuncer Pürlü'ye ait ev ve traktör ile Lokman Kalın, Nusret Gülmez, Bekir Gülmez, Halim Pürlü'e ait 5 ahır yandı, 13 büyükbaş da öldü. Yangına ilişkin soruşturma başlatılırken, ekipler kundaklama şüphesi üzerinde duruyor. 

  Köyde 6 farklı noktada yangın çıktı; 13 büyükbaş öldü, ev ve ahırlar yandı

 

VALİ ŞİMŞEK: KUNDAKLAMA İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR 

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Muhammet Sevinç ile köyde incelemede bulundu. Vali Şimşek, yaptığı açıklamada yangının saat 05.00 sıralarında 6 farklı noktada meydana geldiğini belirterek, "İhbar üzerine başta itfaiye ekiplerimiz, jandarma ve sağlık ekiplerimiz köye intikal etti. Yangını kısa sürede söndürdüler. Maalesef bu yangın neticesinde 15 büyükbaş telef oldu, 1 traktör ve 1 ev zarar gördü. Yangının 6 farklı noktada ve 5 ahırda çıktığı tahmin ediliyor. Soruşturma başlatıldı. 6 farklı noktada çıkması nedeniyle kundaklama ihtimali değerlendiriliyor" dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap