SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kosovalı gazilerden hükümete ültimatom

Kosovalı gazilerden hükümete ültimatom

11 Mart 2015 Çarşamba - 16:45




Gazileri Belirleme Komisyonu’nu protesto eden Kosova Kurtuluş Ordusu gazileri, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete bir haftalık süre tanıdık





Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) gazileri, Gazileri Belirleme Komisyonu’nu başbakanlık binası önünde protesto etti. Gazi listelerinin bir süredir açıklanmamasına öfkelenen gaziler, taleplerinin yerine getirilmesi için hükümete bir haftalık süre tanıyarak, aksi takdirde düzenleyecekleri protesto gösterisinde şiddete başvuracakları uyarısında bulundu. Eyleme katılan yüzlerce gazi, Gaziler Yasası’nın bir an önce meclisten geçmesini talep etti. Protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda, gazilerin ülkenin özgürlüğe kavuşması için silahlı mücadele vermelerine karşın çoğunun gazi statüsünü kazanamadıkları kaydedildi.

UÇK Gazi Haklarını Koruma Kurulu Başkanı Xhevdet Qeriqi, taleplerin yerine getirilmesi için hükümete 1 haftalık süre tanıdıklarını açıkladı.

Protestoya katılan Haki Berisha, hükümetin gazilerin taleplerine kulak vermesi gerektiğini belirtirken, gazi Hysen Thaçi ise 16 yıldır gazilere herhangi bir hak tanınmadığını söyledi. Olaysız sona eren protesto gösterisi sırasında Kosova polisi, başbakanlık çevresinde geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap