SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korucu ve muhtar aylıklarına zam yolda

Korucu ve muhtar aylıklarına zam yolda

13 Temmuz 2013 Cumartesi - 09:23




TBMM Genel Kurulu'nda, "torba kanun" teklifi üzerindeki görüşmeler devam ederken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, bedelli askerlik uygulaması





AK Parti, CHP ve MHP, köy korucularının aldıkları aylıkların iyileştirilmesine yönelik ortak önerge verdi. Kabul edilen önergede 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişkileri kesilen geçici köy korucularına Sosyal Güvenlik Kurumu'nca bağlanan aylık miktarı artırılıyor. Buna göre, 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişkileri kesilen köy korucularının en düşük aylıkları, 383,96 liradan 652,72 liraya; en yüksek aylık miktarı ise 614,33 liradan 883,10 liraya yükseltildi. Meclis'te grubu bulunan siyasi partiler, muhtarların aldıkları ödenek tutarının artırılması konusunda da ortak önerge verdi. Kabul edilen önergeye göre, köy ve mahalle muhtarlarının aldıkları 460, 75 liralık ödenek tutarı, Bakanlar Kurulu yetkisiyle 875 liraya kadar çıkarılabilecek.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap