SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korsanların kaçırdığı Türk gemisi Gabon'da

Korsanların kaçırdığı Türk gemisi Gabon'da

24 Ocak 2021 Pazar - 09:03




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemisine Nijerya açıklarında korsan baskınla ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar." dedi.





Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halinde olan Mozart isimli Türk konteyner gemisi, dün korsan saldırısına uğradı.

Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki Azeri bir denizci hayatını kaybetti.

15 denizcinin korsanlar tarafından rehin alındığı olayla ilgili yetkililerden açıklama gelmeye devam ediyor.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Süreci yakından takip ettiklerini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulumuştu.


Gemide bulunan mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Süreci yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Korsanların kaçırdığı Türk gemisi Gabon da #1

"GEMİ, LİMANA YANAŞMAK İÇİN BEKLİYOR"

Kısa süre içerisinde korsanlar tarafından saldırıya uğrayan Mozart Gemisi'nin kaptanıyla görüştüğünü söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

GEMİ, LİMANA DEMİR ATTI


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saat 11.00'de geminin limana demir attığını duyurdu.

Bakan Karaismailoğlu, "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi." dedi.

Korsanların kaçırdığı Türk gemisi Gabon da #2

Bakan Çavuşoğlu, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"KORSANLAR DÖNÜŞ SAĞLAMADI"


"Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Gemi yabancı bandıralı, işletmeci ve 19 gemici Türk vatandaşı.

"VEFAT EDEN AZERBAYCANLI KARDEŞİMİZ İÇİN GEREKLİ İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ"

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız."

"BOTLARLA GEMİYE DOĞRU GİDECEĞİZ"

Türkiye'nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız, Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan geminin Gabon'un Port-Gentil Limanı'na 10 mil uzakta olduğunu ve limana ulaşmasını beklediklerini belirterek, şöyle konuştu:


"Gemimiz Port-Gentil limanına 10 mil uzaklıkta. Gemimizin limanın sınırlarında demirlemesini sağlamaya çalışıyoruz. Demirlendiği anda da botlarla gemiye doğru gideceğiz. Şu anda limanda bütün yetkililer bize yardımcı olmaya çalışıyor. Geminin yerini belirlemeye çalışıyoruz. Belirlediğimiz anda oraya doğru gideceğiz."

"ADIM ADIM TAKİP EDİYORUZ"

Sürecin geminin ait olduğu denizcilik şirketinin de koordinasyonuyla adım adım ilerlediğini dile getiren Kaygısız, "Öncelikle cenazemizin nakliyle ilgili işlemleri başlatacağız. İlk aşamada morga naklini sağlamamız gerekiyor. Süreci adım adım takip ediyoruz. Önce gemimizin demirlemesi, bizim oraya ulaşmamız, mürettebatı görmemiz, hızlıca cenazemizi almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap