SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs tedbirlerinde yeni normalleşme tarihi belli oldu

Koronavirüs tedbirlerinde yeni normalleşme tarihi belli oldu

19 Ocak 2021 Salı - 09:27




Türkiye genelinde artan vaka ve ölüm sayılarının ardından başlayan "haftasonu ve akşam sokağa çıkma yasakları" gibi tedbirlerin ne zaman gevşetileceğine dair öngörülen tarih belli oldu.





Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın yetkililere dayandırdığı haberine göre mart ayının ikinci yarısında hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’den 23.00’e çekilebilir. Hafta sonu yasağı gündüz kaldırılabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açılabilir.

Buna göre, hükümetteki toplantılarda ‘corona’ yasaklarıyla ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor:

- Salgının seyrine bağlı olarak, kuralların değiştirilmesine ilişkin seçenekler tartışılıyor.
- Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.
- Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor.
- Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden başlanabileceği ifade ediliyor.
- Mart ayından itibaren okulların ikinci yarı yılında yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında.
- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine ilişkin yeni düzenlemeler yapılabileceği belirtiliyor.

Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya da benzer bir yazı kaleme aldı. Sarıkaya, koronavirüs yasaklarının kalkacağı tarihi Sağlık Bakanlığı’ndan etkili ve yetkin bir isme dayandırdı. Aktarılana göre, Mart ayının ortalarına kadar yaklaşık 2 milyon kişinin aşı olmasıyla birlikte yasakların büyük bir bölümünün 15 Mart’ta kaldırılacağı belirtildi.

Muharrem Sarıkaya şunları yazdı:


“Bakanlığın etkin ve yetkin isminin şu sözleri önemli:
“Hedefimiz 15 Mart’ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek…”
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı son açıklamada, sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirterek, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" demişti.

Kaynaklar:
Nuray Babacan'ın yazısının tamamı için...
Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap