SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs tedbirlerinde aşı pasaportu dönemi

Koronavirüs tedbirlerinde aşı pasaportu dönemi

29 Aralık 2020 Salı - 15:04




Koronavirüsle mücadelenin sekteye uğramaması adına geliştirilen aşı pasaportu uygulaması için birçok ülkede çalışmalar başladı. Türkiye, "Kırmızı Bölge" ülkeleri listesine yer aldığı Ukrayna'ya koronavirüs tedbirleri kapsamında tedbir uyguluyor.





Koronavirüs salgını sürecinde, birçok ülke pandemi ile mücadele kapsamında uluslararası seyahatleri kısıtlama kararı aldı. Ülkeler arası geçişlerin virüs nendiyle ciddi bir şekilde takip edilmesi önem arz ediyor. Ülkeler, karantinaya alınma riski olmadan uluslararası seyahate izin verecek teknolojiyi test etmeye başladı.

Türkiye de konuyla ilgili benzer uygulamaları pandeminin ilk gününden bu yana koronavirüs tedbirleri kapsamında uygularken bu anlamda son tedbir Ukrayna'dan gelen yolculara yönelik gerçekleşti. 

Bu çerçevede Kiev Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna Sağlık Bakanlığının birçok ülkeyi "Kırmızı Bölge" ülkeleri listesine aldığı ve Ukrayna'ya gelen yolcuların 14 günlük zorunlu karantinaya alınacağı aktarıldı.

Son olarak Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin "Kırmızı Bölge" ülkeleri listesine alındığı belirtildi. Bakanlığın açıklamasının ardından Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarına yönelik sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yayınlanmıştı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Ukrayna makamlarınca Covid-19'un yaygınlığına göre ülkeler kırmızı veya yeşil kategoriye alınmaktadır. Bugün itibarıyla ülkemizin kırmızı listede yer aldığı görülmektedir. Kırmızı kategoride yer alan ülkelerden Ukrayna'ya giriş yapanlar esas itibarıyla, 14 günlük karantina uygulamasına tabi olup, akıllı telefonlarına "Vdoma" uygulamasını yüklemeleri gerekmektedir. Karantina zorunluluğu Ukrayna makamlarınca uygun görülecek bir yerde veya evde yerine getirilebilir" ifadelerine yer verildi.


Dünya genelinde pandemi sürecinin başından beri gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında konser salonlarına, stadyumlara, sinema salonlarına, ofislere ve hatta ülkelere girmek için gösterilebilecek bilgilerin bir uygulamaya girilmesi için çalışmalar başladı.

Dünya genelinde 'aşı pasaportu' veya 'sağlık pasaportu' denilebilecek dijital kimlik bilgileri oluşturuluyor. Linux Vakfı, bilgilerin koordinasyonunu teşvik etmek için, beş kıtada 300'den fazla kişiden oluşan koronavirüs Credentials Initiative ile ortaklık kurdu. Ayrıca IBM ve CommonPass ile de ortak çalışıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap