SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs salgınına karşı dayanışma zamanı!

Koronavirüs salgınına karşı dayanışma zamanı!

24 Mart 2020 Salı - 16:50




Corona virüsü salgını dünyada ve Türkiye'deki dayanışma ağlarının kurulmasına vesile oldu. Online mecra üzerinden dayanışma ağları kuran yardımseverler bulundukları yerlerde örgütlenerek yaşlılara yardım ediyor, kampanyalar başlatıyor ve özel etkinlikler düzenliyor.





Tüm dünyayı sarsan corona virüsü sadece endişelerin ve paniğin artmasına yol açmadı. Dayanışma ve yardımlaşmayı da insanlara hatırlattı. Salgınla birlikte dünyanın çeşitli yerlerinde yerel dayanışma ağları kuruldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre; New York’ta iki kişinin başlattığı bir girişim 3 günde bin 300 kişiye ulaştı. Yardımseverler bir araya gelip yaşlıların ve zor durumda olanların gıda ve ilaç ihtiyaçlarını karşılıyor.

Facebook’dan elde edilen veriler İngiltere’de de birçok dayanışma ağının kurulduğunu gösteriyor. Yerel dayanışma grupları, New York’ta olduğu gibi bulundukları yerlerde de zor durumda olanların yardımına koşuyor. Öte yandan İngiltere ile Avustralya’daki bazı süpermarketler yaşlıların ve risk grubundakilerin rahatça ihtiyaçlarını giderebilmesi adına özel alışveriş saatleri ilan etti.

TÜRKİYE’DE DE KURULUYOR

Türkiye’de de çeşitli semtlerde hızla dayanışma ağları kuruluyor. İnternet üzerinden harekete geçen yardımseverler, 65 yaş üstü insanların ve engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvadı. Bu dayanışma ağlaında market alışverişi yapılıyor, gündelik işler hallediliyor, ilaç temin ediliyor, sokağa çıkamayanların hayvanlarına bakılıyor.


Beşiktaş ve Kadıköy Dayanışma Ağları bu konuda örnek teşkil ediyor.

Öte yandan 250 kişiden oluşan İzmir Dayanışma Gönüllüleri de corona virüsü salgınına karşı tüm kenti kapsayan bir ağ kurulması için harekete geçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap