SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs mutasyona uğradı! Artık üç koldan saldırıyor

Koronavirüs mutasyona uğradı! Artık üç koldan saldırıyor

11 Nisan 2020 Cumartesi - 18:37




İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’ndeki bilim insanları korona virüsün mutasyona uğradığını ve virüsün temel olarak üç farklı şekilde mutasyona uğradığını keşfetti.





Korona virüs salgınına karşı aşı ve ilaç çalışmaları devam ederken, bilim insanları virüsün yapısını üzerinde incelemeler yapıyor. İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’ndeki bilim insanları yeni tip korona virüsün genetik geçmişini ortaya çıkarmak için yeni bir araştırma üzerinde çalışma gerçekleştirdi.

Yapılan araştırmayla birlikte bilim insanları virüsün temel olarak üç farklı şekilde mutasyona uğradığını keşfetti.

Virüse ait aralık-mart tarihleri arasındaki örneklerin incelendiği araştırmada, virüsün hayvanlardan insanlara bulaşan orijinal hali olan Tip A, şu anda en çok ABD'de ve Avustralya'da bulunuyor. Uzmanlara göre, Çin'de salgın döneminde yaygın olan virüs, ilginç bir şekilde Tip A değildi. Korona virüs ile ocak ayında mücadeleye başlayan Çin'de salgının zirvede olduğu dönemde, virüsün değişime uğramış hali Tip B dolaşımdaydı.

ABD ÖNLEM ALMADI!

Araştırmada ABD'de yaygın olan korona virüs vakalarının üçte ikisinin virüsün hayvandan insana bulaştığı Tip A olduğu ifade edilirken, incelenen hastaların büyük kısmının New York'tan değil, California'dan geldiği vurgulandı. Bilim insanları, virüsün ABD'ye orijinal formunda hızlı bir şekilde yayıldığını söylerken, bunun virüsün orijinal formunun herhangi bir önlem uygulanmadan yayılmaya devam etmesine neden olduğunu ifade etti. Araştırmaya göre Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre'de Tip B yaygın durumda.


AVRUPA’YA SİNGAPUR’DAN GEÇTİ

Tip B'den türeyen Tip C ise Singapur gibi ülkelerde görülüyor. Tip C virüsünün Singapur'dan Avrupa'nın birçok ülkesine yayıldığı belirtilirken buna karşın, Avrupa'da görülen en yaygın virüs ise Tip B. Bilim insanları, virüsün farklı ülkelerdeki bağışıklık sistemiyle savaşmak için sürekli mutasyon geçirdiğini belirtiyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap