SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs aşısında sevindiren haber: Üretime başlandı

Koronavirüs aşısında sevindiren haber: Üretime başlandı

05 Haziran 2020 Cuma - 16:13




İlaç şirketi AstraZeneca, Oxford Üniversitesi'nde bilim insanlarıyla ortaklaşa yürüttüğü koronavirüs aşı geliştirmesinde üretime başlanıldığını duyurdu.





Corona virüsünde vaka sayısı 6.7 milyonu geçerken ilaç şirketi AstraZeneca’dan flaş bir açıklama geldi. AstraZeneca, Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarıyla geliştirilen corona virüsü aşısının üretimine başlandığını duyurdu.

Henüz aşının tamamen başarılı olduğunun kanıtlanmamasına rağmen geliştirme sürecinin devam ettiğini duyuran şirketin CEO’su Pascal Soriot, BBC’ye açıklamalarda bulunarak, “Eğer şu an dozları üretmeye başlamazsak aşının etkili olduğu ortaya çıktıktan sonra gelecek talebe karşılık veremeyiz” dedi.

‘RİSK ALIYORUZ’

AstraZeneca, aşı üretim kapasitelerinin 2 milyar doza kadar çıkabileceğini resmi olarak duyurdu. BBC’deki Today isimli programda konuşan Soriot, “Olabildiğinde hızlı olmak istiyoruz. Elbette bu kararın riskleri de vardır fakat bunlar finansal risklerdir. Bu finansal risk aşının işe yaramaması durumunda olur. Öyle bir durumda bütün materyaller aşılar ve üretilen her şey çöpe gider” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap