SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koronavirüs aşılarının patenti kaldırıldı

Koronavirüs aşılarının patenti kaldırıldı

18 Haziran 2022 Cumartesi - 17:05




Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle uygulanan aşıların patentinin kaldırıldığını bildirdi.





Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle 2020 yılından bu yana uygulanan aşıların patenti kaldırıldı. Anlaşma 164 üye ülke tarafından kabul edildi. DTÖ Genel Müdürü Ngozi Okonjo-Iweala, "dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamlarında bir fark yaratacağını" belirtti.

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ), tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok ölüme neden olan koronavirüs nedeniyle uygulanan aşıların patentinin kaldırıldığını açıkladı. Yapılan anlaşma 164 üye ülke tarafından kabul edildi.

Cenevre’de düzenlenen toplantının ardından beş yıl boyunca gelişmekte olan ülkelere hak sahibinin onaylamadan Kovid-19 aşısı üretme hakkının tanınacağı aktarıldı.

DTÖ Genel Müdürü Ngozi Okonjo-Iweala, Cenevre'deki konferansta varılan anlaşmaların "dünyanın dört bir yanındaki insanların yaşamlarında bir fark yaratacağını" söyledi.

Okonjo-Iweala, "Sonuçlar, DTÖ'nün aslında zamanımızın acil durumlarına yanıt verme yeteneğine sahip olduğunu gösteriyor" diye konuştu.


Koronavirüs pandemisi ile mücadelede 2020 yılının Aralık ayından bu yana uygulanan aşılara, gelişmemiş ülkelerin ulaşamaması nedeniyle patentin feragat edilmesi yönünde çağrılarda bulunulmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap