SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korona virüs aşısını reddedenlere kötü haber: Yeni kısıtlama geliyor

Korona virüs aşısını reddedenlere kötü haber: Yeni kısıtlama geliyor

06 Temmuz 2021 Salı - 09:54




Türkiye'ye gelen aşılarla birlikte aşılama hız kazanırken, Ankara kulislerinde "aşı olmayanlara yönelik" tedbirler masada. Pek çok kısıtlama getirilmesi gündemde.





Türkiye'de koronavirüs salgınıyla mücadele devam ediyor. Aşılama çalışmaları tam gaz devam ederken aşılamayı reddedenler için de belli yaptırımlar düşünülüyor. Aşılamayı hızlandırmak için il yönetimleri gezici ekipler kuracak. Gençlerin aşıya ilgisini artırmak amacıyla maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere girişte aşı şartı getirilmesi tartışılıyor.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, bazı illerde dar kapsamlı uygulanan gezici aşı ekibi, özellikle illerin taşralarına ulaşmak için daha yoğun uygulanacak. Aşının ayağa gitmesi konusunda il yönetimleri inisiyatif alacak.

Bakan Koca'dan 'ilginç aşı daveti' açıklamasıTürkiye
Gezici aşı çalışması, sağlık il müdürlükleriyle birlikte yürütülecek. Yaylalar, seralar ve tarlalar için gezici ekipler oluşturulacak.

Cami girişleri ve büyük pazar yerlerine aşı standı kurulabilecek. Tarım işçileri ile büyük yol şantiyelerine de ekip gönderilebilecek.

Aşı kampanyasına ilginin azalmadan sürdürülmesi için farklı mekanizmalar devreye sokulacak.


Maske ve mesafe ile kurallara uyulması için denetimler arttırılırken, “pozitif ayrıştırma” uygulanacak. Aşı yaptıranı ödüllendirmek adına maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere aşısı olanların gitmesine ilişkin planlama tartışılıyor.

Aşıya en az ilgisi olan 18-35 yaş grubunun sisteme böylece dahil edilebileceği değerlendiriliyor.

Biontech'le ilgili kritik araştırma! Delta varyantına karşı ne kadar koruyucu?Sağlık
Yapılan toplantılarda, önümüzdeki üç ay içerisinde en az 15 milyon kişiye daha aşı yapılması gerektiği, bunun sağlanması durumunda sonbahara güvenli girileceği değerlendiriliyor.

Aşı kampanyasının başında aşı olanların bir ay sonra ikinci dozlarına sıra geldiğinde günlük aşı sayısının 2 milyon doza çıkması gerektiği, aksi durumda aşılama oranında gerileme olacağı belirtiliyor.

Delta varyantının Türkiye’de görülmesinden sonra oranı araştırılıyor.


Bu varyantın Türkiye’deki vakalar arasındaki oranının yüzde 5’e yaklaştığı belirtiliyor. Normalleşmeyle birlikte yaz boyunca vaka sayısının 6-10 bin bandına çıkabileceği ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap