SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korona salgını büyüyor 14 ilde karantina başladı

Korona salgını büyüyor 14 ilde karantina başladı

16 Mart 2021 Salı - 17:20




Gevşeme kararlarının ardından koronavirüs vaka sayısı günlük 15 bini geçti. Mutasyon virüsler de yayılmaya başladı. Vakalardaki korkutan artışın ardından 14 şehirden peş peşe karantina kararları geldi. İşte o şehirler ve köyler...





Türkiye bir yandan normalleşmeye dönerken bir yandan da artan vakaların önüne geçmeye çalışıyor. Günlük vaka sayısı 15 binin üzerine çıkarken, Risk Haritası'nda 'Çok Yüksek Riskli' yani 'Kırmızı' olan şehirlerin sayısı da 17'den 26'ya yükseldi. Ülke genelinde denetimler sıklaştırılırken Türkiye'nin değişik bölgelerinden üst üste karantina haberleri geliyor... İşte son 24 saatte 11 ilde karantinaya alınan yerler...

Eğitime ara verildi, sınavlar iptal, pansiyon kapatıldı

Trabzon'da Ortahisar ilçesine bağlı 1 No'lu Bostancı Mahallesi’ndeki Trabzon Proje Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde, bazı öğrencilerde Covid-19 belirtileri görülmesi üzerine, eğitime ara verildi. Liseye ait öğrencilerin kaldığı pansiyon ise karantinaya alındı. Ortahisar Kaymakamlığı, lisedeki sınavlara da ikinci bir emre kadar ara verildiğini duyurdu.

Aksaray'da 2 köy yarından itibaren karantinaya alınacak

Aksaray'da merkeze bağlı Sevinçli ve Gözlükuyu köylerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yarın karantina başlatılacak. İl Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Sevinçli ve Gözlükuyu köylerinde yarın saat 08.00'den 22 Mart Pazartesi günü 08.00'e kadar giriş çıkışların yasaklanmasına ve 5 gün sokağa çıkma yasağı getirilmesine karar verildiği belirtildi.

Aynı okul ikinci kez karantinaya alındı

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre ara verilen eğitim öğretimde, geçtiğimiz haftalarda yüz yüze eğitimin yeniden başladığı Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kızılcapınar Ortaokulunda iki öğrencinin korona virüs testi pozitif çıktı. Test sonucu sonrası okul karantinaya alınarak, Cuma gününe kadar eğitim öğretime ara verildi. Diğer yandan ilçe merkezinde yer alan iki ayrı okulda da iki öğrencinin korona virüs testi pozitif çıkması sonrası okullardaki iki sınıf karantinaya alındı. Okullarda güvenlik amaçlı tedbirlerin artırıldığı öğrenildi.

Karaman'da bir köy karantinaya alındı

 Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı bir köy, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı, bir köyün ise karantina süresi uzatıldı. Ermenek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Katranlı köyü 7 gün süreyle karantina altına alındı. Öte yandan, Boyalık köyünde devam karantinanın ise 10 gün süreyle uzatıldığı bildirildi.

Tokat'ta bir köy 10 günlüğüne karantinaya alındı

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı bir köyde, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda Arapören köyünde 10 gün karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Köy karantinaya alınıp yolları kepçeyle kazıldı

En çok vaka artışı olan iller sıralamasında ikinci sıraya yükselen Sinop’ta, Durağan ilçesi Akçaalan köyü salgının kontrol altına alınabilmesi, virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla karantinaya alındı. Köyün giriş ve çıkışları ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Köye giden yollar kepçi ile kazılıp toprak yığıldı.

Balıkesir'de iki ilçede 3 köy karantinaya alındı

Kırmızı iller listesinden hiç düşmeyen Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı kırsal Kırcalar ve Odaburnu mahalleleri ile Sındırgı ilçesine bağlı kırsal Kınık mahallesi Covid-19 vakaları ve temaslı kişi sayısındaki artış üzerine karantinaya alındı. Jandarma ekipleri, mahalle girişlerinde barikat kurarak giriş ve çıkışları kapattı.

Erzincan'da köy 10 gün karantinaya alındı

Erzincan merkeze bağlı Günebakan köyü artan korona vakaları nedeniyle 10 gün süreyle karantinaya alındı. Köye giriş çıkışlar yasaklandı.

Ordu'da iki köy süresiz karantinaya alındı

Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kabataş ilçesi Beylerli ve Kuzköy Mahallelerinde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda korona virüs vakaları olduğu ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edildi. Bu kapsamda corona virüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Beylerli ve Kuzköy Mahalleleri 15.03.2021 tarihi saat 18.30'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantinaya alındı. Her iki mahalleye giriş çıkışlar kapatıldı.

Diyarbakır'da mutasyonlu apartmana karantina

Silvan ilçesi Mescit Mahallesinde bir binada oturan aynı aileden 4 kişinin korona testi pozitif çıktı. Virüs testi pozitif çıkan hastalardan birinin mutasyonlu virüs taşıdığı belirlendi. Hastaların ikamet ettiği apartman koronavirüs önlemleri kapsamında karantinaya alındı. Mutasyonlu virüs tespit edilen şahsın oğlunun, yaklaşık 1 haftadır okulda yüz yüze eğitim gördüğü öğrenildi.

Rize'den Trabzona cenazeye gittiler, karantina geldi

Sağlık Bakanlığı verilerine göre kırmızı renkle işaretlenen Çok yüksek riskli iller arasındaki Rize’de, 9 kişi, Trabzon’un Çaykara ilçesinde bir cenaze namazına katıldı. Burada taziyelerini bildiren kişiler döndüklerinde rahatsızlandı. Hastaneye başvuran kişilerin Covid-19 testi pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri 9 kişinin yaşadığı 3 evi karantinaya aldı. Rize Valisi Kemal Çeber, pandemi ile mücadelelerinin aynı hassasiyetle devam ettiğini belirterek bir afet yaşadıklarını söyledi.

Kastamonu'da 3 okul ve bir köy karantinaya alındı

İnebolu Şehit Arif Demirel Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan 2 öğretmen ile okul pansiyonun da kalan öğrencilerden 6 tanesinin test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine virüsün daha fazla yayılmaması için karantina amaçlı olarak pansiyon kapatıldı. Öte yandan 9 kişinin korona testlerinin pozitif çıktığı İnebolu'nun Akgüney Köyü karantinaya alındı. Kararın ardından köyde taşımalı olarak öğrencilerin geldiği Atabeyli İlk ve Ortaokulu'nda da yüz yüze eğitime 10 gün süreyle ara verildi.

Adıyaman'da 81 ev ve bir köy karantinaya alındı

Adıyaman'ın Gölbaşı Kaymakamlığı ilçeye bağlı Haydarlı köyünün, Covid-19 tedbirleri kapsamında ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 10 gün karantinaya alındığını duyurdu. Karar doğrultusunda, jandarma ekiplerince önlemler alınarak köyün giriş ve çıkışları yasaklandı. Öte yandan Adıyaman'da genelinde 81 ev Covid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Karabük'te okul kapatıldı öğretmen ve öğrenciler karantinaya alındı

Karabük Safranbolu'da Hasan Gemici Özel Eğitim Uygulama Okulunda birden fazla kişide Kovid-19 tespit edilmesi üzerine okulda yarından itibaren eğitime 10 gün ara verildiği ifade edilen açıklamada, öğretmen, çalışan ve öğrencilerin evlerinde 10 gün karantinada tutulmasına karar verildi. Öte yandan Safranbolu'da Sarışen Kooperatif Sitesi içerisinde bulunan A ve B bloklarında birden fazla pozitif vaka çıktı. Bunun üzerine, toplam 19 dairenin bulunduğu iki apartmanda 10 gün karantina uygulanmasına karar verildiği belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap