SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korona aşısı için kötü haber geldi, virüs belasından kurtulamayacak mıyız?

Korona aşısı için kötü haber geldi, virüs belasından kurtulamayacak mıyız?

14 Mayıs 2020 Perşembe - 12:45




Avrupa İlaç Kurumu, korona aşısısın en iyi senaryoyla bir yıl sonra hazır olacağını açıklarken, DSÖ Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan, Kovid-19'u kontrol altına almanın 4 ila 5 yıl sürebileceğini söyledi.





Dünya korona virüs aşısının bulunması haberlerini beklerken aşıyla ve salgınla ilgili kötü haber geldi. Haber7’de yer alan habere göre, Avrupa İlça Kurumu, korona aşısısın en iyi senaryoyla bir yıl sonra hazır olacağını açıklarken, DSÖ Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan, Kovid-19'u kontrol altına almanın 4 ila 5 yıl sürebileceğini söyledi.

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip korona virüse karşı hem aşı hem de ilaç bulma çabaları sürüyor.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Avrupa İlaç Kurumu, covid-19 aşısının "en iyimser senaryoda" bir yıl sonra hazır olacağını açıkladı.

SALGININ KONTROL ALTINA ALINMASI 4 İLA 5 YIL SÜREBİLİR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan ise video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'u kontrol almanın 4 ila 5 yıl arasında sürebileceğini söyledi.


COVİD-19’A TAM ETKİ EDECEK AŞININ BİR YILDA BULUNMASI İYİ BİR GELİŞME OLARAK YORUMLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde DSÖ, korona virüs ailesinin ne kadar zor, aldatıcı ve değişkenlik içeren bir tür olduğunu açıklayarak aşının uzun zaman alabileceğini duyurmuştu. Kovid-19'a karşı etkili olacak bir aşının 1 yılda hazır hale getirilmesi, uzmanlar tarafından iyi bir gelişme olarak yorumlanıyor. Zira en basit bir virüste bile ufak bir mutasyon aşıda ciddi değişiklikler yapılmasına neden oluyor.

KOVID-19 KALICI HALE GELEBİLİR

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan da Kovid-19'ın HIV virüsü gibi kalıcı hale gelebileceğine işaret ederek, "Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir. HIV gitmedi, virüsle anlaştık, tedavileri ve önleme yöntemlerini bulduk. İnsanlar bu hastalıktan daha önce olduğu kadar korkmuyorlar ve HIV'li insanlara uzun ve sağlıklı yaşamlar sunuyoruz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap