SON DAKİKA



Haber > Gündem > Korkunç hedef!

Korkunç hedef!

23 Mayıs 2016 Pazartesi - 15:04




Vali Ercan Topaca Hatay'da sahil güvenlik güçlerine yönelik saldırı ile ilgili şok bilgiler paylaştı. Vali hedefte 5-10 askerin olduğunu söyledi.





Hatay Valisi Ercan Topaca, Samandağ İlçesi'ndeki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Filikaya tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 askerin şehit olduğunu bir kişinin de yaralandığını hatırlatan Topaca, Esnaf Dernekleri Birliği yöneticilerinin ziyaretinde bu konuda şunları söyledi:

"Çevlik Limanı'ndan yaklaşık 4 kilometre açıkta bir balıkçı kardeşimiz görüyor. Sahil Güvenliği arıyor ve 'Denizin ortasında bir bot var ve içinde 2 kişi yatıyor' diyor. Sahil güvenlik , hemen harekete geçiyor, oraya intikal ediyor. Gerçekten içinde 2 insan, biri diğerinin üstüne gelecek şekilde, ayakları diğerinin üzerine gelmiş yatıyor. Sesleniyorlar, ses yok. Bakıyorlar ki ağız kısmında biraz morluklar var, suda kalmaktan dolayı. Ses olmayınca öldüğü anlaşılıyor, savcıya bilgi veriliyor. Savcı, diyor ki 'Çekebiliyorsanız limana çekin, burada bakalım.' Başlıyorlar çalışmaya, tam botu bağlayıp hareket ettirir ettirmez patlıyor. Orada askerimiz şehit oluyor. Tabii böyle bir şeyi düşünmek, denizin ortasında bu botu koyarak, içine 2 ölmüş insanı, muhtemelen öldürerek koydular. Kimlikleri henüz tespit edilebilmiş değil. Üzerinde çalışıyoruz. Zaten bir kısmı patlamayla parçalanmış cesetlerin. Hiç insani bir şey değil. Tabii amaç; bizim sahil güvenlik ekibini oraya çekmek, orada tuzaklanmış bir şeye müdahale edildiği zaman patlayacak ve 5-10 askerimizin ölmesi hedefti. Ama o balıkçı kardeşimizin olayı görmesi, Sahil Güvenlik oraya gelene kadar orada beklemesi, sahil güvenlik gelince kendi botuyla yardımcı olması, ipi bağlamaya çalışması, sahil güvenlik botu da biraz açıkta beklemiş, neticede bir askerimizi kaybettik, balıkçı kardeşimiz yaralı. Hayati tehlike yok gözüküyor ama o patlamanın etkisiyle iç organlarında kanama olabileceğini de doktorlar ihtimal dahilinde tutarak gözetim altında tutuyorlar."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap