SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koray Aydın 'YSK'nın kararı darbedir'

Koray Aydın 'YSK'nın kararı darbedir'

17 Nisan 2017 Pazartesi - 10:20




MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, anayasa referandumu oylaması sırasında YSK'nın aldığı mühürsüz zarf ve oy pusulalarının geçerli sayılması k





Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın anayasa referandumu sırasında açıklama yaparak Sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulalarının ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılması şeklinde karar almasına MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın'dan tepki geldi Konuyla ilgili açıklama yapan Koray Aydın şu ifadeleri kullandı: "Ülkemiz, 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimi sonrasında, son derece önemli bir süreçten geçmektedir. Bu sürecin dönüm noktası, bugün gerçekleşmiş olan halkoylamasıdır. Bu halkoylaması, özü itibarıyla gelecek seçimleri ve daha çok gelecek nesilleri etkileyecek derecede önem arz etmektedir.

Bilindiği üzere YSK (Yüksek Seçim Kurulu), daha oylama devam ederken, “Sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulalarının ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılması” yönünde bir karar almıştır. Ülkemizin Olağanüstü Hal şartlarında, böylesine hayati bir halkoylamasına gitmesi yetmezmiş gibi YSK’nın, Cumhuriyet tarihinde görülmedik bir şekilde, seçim günü aldığı karar, demokrasimize ve milli iradeye vurulmuş bir darbedir.

Bu karar, seçimlerin tarafsızlığını ve güvenilirliğini tartışmalı hale getirmiş; ayrıca organize seçim hilelerine de son derece elverişli bir zemin hazırlamıştır. Söz konusu karar, o kadar geniş bir hile yapma alanı yaratmıştır ki söz gelimi, seçim sonuçlarından tatmin olunmayan sandıklara dışarıdan takviye yapılması bile mümkün hale gelebilecektir.          

Bu yanlıştan derhal dönülmeli; hiç olmazsa YSK, Anayasamızda ve ilgili mevzuatta yükümlü olduğu şekilde, tarafsız ve bağımsız hareket etme mecburiyetini, bu kadar açıkça ihlâl etmemelidir. Uluslararası toplumun bile gündeminde önemli yer tutan bu halkoylaması, mevcut haliyle yalnızca millî iradeyi kanatmayacak; aynı zamanda ülkemizin ve ebed müddet devam edecek olan devletimizin de itibarına gölge düşürecektir. Bu yanlıştan dönülmediği müddetçe, sonucu ne olursa olsun halkoylaması tartışmalı hale gelecek ve 1946’daki açık oy-gizli tasnif sistemi gibi demokrasimizde yüzümüzü kızartacak bir karar olarak tarihe geçecektir. Nihai karar ve değerlendirme, her zaman inandığımız gibi Türk Milleti’ne aittir."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap