SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koray Aydın krizi!

Koray Aydın krizi!

01 Eylül 2017 Cuma - 11:48




Koray Aydın’ın yeni kurulacak partinin adının ‘Merkez Demokrat Parti’ olabileceğine yönelik açıklaması Meral Akşener cephesinde kulisleri karıştırdı.





Kısa bir süre önce Akşener’in kuracağı partiye katılan Koray Aydın’ın önce “2019’daki seçimlerde Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olacağını” sonra da yeni partinin adının “Merkez Demokrat Parti olabileceğini ve bu isim üzerinde bir amblem çalışmasının yapıldığını” açıklamıştı. Aydın’ın, MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinden bu yana “partisinde kalacağı yönündeki açıklamaları ve bir anda yeni partiye geçme kararı almasının ardından partiye ilişkin bilgileri açıklaması”, en başından bu yana Akşener ve ekibinin yanında yer alan bazı kesimde de tartışma yarattı. Eski MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in, Aydın’ın yeni partinin adıyla ilgili yaptığı açıklamanın hemen ardından, sosyal medya hesabı üzerinden “Partiyi millet kuracak, adını da millet koyacak. Kimse adına parti kurmayacak ve isim koymayacak. Herkes haddini bilmeli, gevezelik etmemeli” görüşünü dile getirmesi ve “Merkez Demokrat Parti tartışmalarına son nokta” yazılı ve altında Akşener’in TBMM Başkanvekili olduğu dönemde yer alan konuşmasının videosunun bulunduğu tweet’i retweet etmesi dikkat çekti. Videoda Akşener’in, “İşte bu konuşmalar benim bütün sigortalarımı attırıyor. Muhteremler artık susun. Yaşasın kötülük” sözleri yer alıyor. MHP’nin olağanüstü kurultay sürecinde divan başkanlığı yapan eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu da Aydın’ın açıklamalarının ardından, sosyal medya hesabı üzerinden, “Sayın Koray Aydın’ın siyasi katkı ve tecrübesi kendini öyle bir hissettiriyor ki; anlamamak için sağır, görmemek için kör olmak lazım!..” paylaşımında bulundu.

‘Güven her şeyden önemli’

Çirkin’in, önceki gün de yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “Parti amblemi, ismi elbette önemlidir. Ama o partiye güven her şeyden daha önemlidir. Bu da program ve kadrolarla olur. O irade var inşallah... Parti kurmak kolay iş değildir. Hele de tüm renkleri temsil etmek gibi iddiası varsa...” paylaşımı da dikkat çekti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap