SON DAKİKA



Haber > Gündem > Konsolos var uçak yok

Konsolos var uçak yok

Karadeniz Özel

09 Mayıs 2019 Perşembe - 11:26




Önce Trabzon’dan, sonra Ordu-Giresun’dan Kıbrıs’la bağlantı koptu





Trabzon Havalimanı pahalı uçak seferleri ile eleştirilerin odağında yer alırken bu eleştirilere bir yenisi eklendi. Bölgenin ciddi oranda yükünü çeken Trabzon Havalimanı yılda 5 milyona yakın yolcu ağırlıyor. Yapılmakta olan Rize Havalimanı ve hizmete girmiş olan Ordu-Giresun Havalimanı hem pahalı uçak seferlerini ucuzlamasına hem de yolcu yükünün hafifletilmesi noktasında vatandaşın son çaresi gözüküyor. Pahalı uçak biletleri alıp başını giderken yeni sorun olarak KKTC’ye direkt uçuşların iptal edilmesi gündem oldu.

KONSOLOSLUK VAR SEFER YOK

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Zalihe Erden, konuyla ilgili, “Trabzon’dan Kıbrıs’a direkt uçuş yok. Maalesef bunun eksikliğini yaşıyoruz. Ordu-Giresun Havalimanı’nda 2017 yılında direkt sefer vardı fakat kaldırıldı. Bu biraz tezat oldu. Konsolosluk kuruldu, seferler kaldırıldı. Artık aktarmalı gidip geliyoruz. Yaklaşık 25 bin Karadeniz vatandaşı Kıbrıs’ta yaşıyor, az değil. Aktarmalı uçuşlarda hem bilet fiyatı yüksek hem zaman açısından sıkıntı oluyor. Benim bir gidip gelmem iki günümü alıyor. Ulaştırma Bakanımız nezdinde direkt hatlarla ilgili girişimler yapıldı ama bizi aşan durumlar da oluyor. İnşallah Trabzon’dan direkt sefer konulur. Biz Trabzon’dan olmasını Ordu’ya göre daha doğru buluyoruz. Çünkü Kıbrıs’ta bulunan Karadeniz nüfusunun çoğunluğu Çaykara ve Araklı tarafından” dedi.




Haber: Meryem AKGÜN
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap