SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kömüre dönüş tehlikesi

Kömüre dönüş tehlikesi

26 Temmuz 2022 Salı - 12:01




Rusya’nın gazı kesmesi halinde Avrupa Birliği’nde yaşanacakları ilerleyen rapora göre; Avrupa’daki bazı fabrikalar, evlere doğalgaz sağlanması için kapanabilir ve çalışanlar izne çıkarılabilir.





"İklim Eylemi yoluyla AB Enerji Güvenliğini Sağlamak" (Delivering EU Energy Security through Climate Action) başlıklı raporun öne çıkan bulguları şöyle:

LNG elverişsiz

Doğalgaz altyapısında büyük çaplı yeni yatırımlara gerek yok. Yeni LNG terminalleri, ekonomik açıdan karlı olabilmesi için 10 yıldan fazla süreye ihtiyaç duyar; ancak AB'nin doğal gazı 2030 yılına kadar yaklaşık %30 (116bcm) azaltma planı olduğu için 2025 yılından sonra bu varlıkların kullanımı elverişsiz hale gelecektir.

Doğalgaz üretim seçeneği yok

2022 veya 2025 yılına kadar yerli doğalgaz üretimini artırmak için somut seçenekler yok. Yeni yüzer LNG terminalleri bir miktar ek tedarik sağlayabilir, ancak doğalgaza mecbur kalmamak için süreli sözleşmeler yapılmalıdır.

Hava kirlenecek

Doğalgaz arzının azalması nedeniyle, Avrupa’da geçici olarak kömür kullanımı kaçınılmaz. Rus gazı tamamen kesilirse, bu kış hanelere arzı sürdürmek için fabrikaların kapatılması ve personelin izne çıkarılması gerekebilir. Gaz talebini azaltmak için birçok araç mevcut olsa da, tam bir kesinti Avrupa'yı enerji ihtiyacını karşılayacak yeterli arzdan yoksun bırakacak.

Güneş ve rüzgara yatırım

Rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, elektrifikasyon ve enerji verimliliğine yönelmek, Avrupa'nın bu krizden enerji güvenliği konusunda daha güçlü ve iklim değişikliğiyle mücadelede lider olarak çıkmasına yardımcı olacak. Bununla birlikte, Avrupa ülkeleri, Avrupa için yerel, uygun fiyatlı enerjiyi güvence altına almak için her yıl dört kat daha fazla güneş ve üç kat daha fazla rüzgar kurulumu yapmak zorunda kalacak.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap