SON DAKİKA



Haber > Gündem > Komünist Başkan Fatih Maçoğlu'ndan olay tweet

Komünist Başkan Fatih Maçoğlu'ndan olay tweet

16 Temmuz 2019 Salı - 14:04




Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu PKK'nın tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren Ayaz ve Nupelda için mesaj yayınladı. Ancak yayınladığı mesajda PKK'dan bahsetmeyip "patlama" demekle yetinen Maçoğlu'na Twitter'dan büyük tepki geldi. Bir çok kullanıcı Maçoğlu'nu terörü meşru göstermekle suçladı.





Kahreden olay dün öğle saatlerinde Tunceli'nin Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç köyü kırsalında meydana geldi. Ayaz Güloğlu, kardeşi Nupelda Güloğlu ile birlikte Çakılyayla mezrasında hayvan otlatırken, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti. Patlamada Ayaz Güloğlu olay yerinde yaşamını yitirdi, kız kardeşi Nupelda ise yaralandı. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, Ayaz'ın cansız bedeni ile yaralanan kız kardeşi Nupelda'yı askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedaviye alınan minik kız da doktorların çabasına kurtarılamadı. 

Kahreden olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İki masum çocuğun hayatını kaybettiği hain saldırı Twitter'da "patlama" etiketiyle TT listesinin ilk sırasına oturdu. 

MAÇOĞLU'NA BÜYÜK TEPKİ

Başta Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu olmak üzere, birçok isim sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda PKK tarafından öldürülen çocuklar için bir mesaj yayımladı. Ancak Maçoğlu attığı tweette PKK adını ve mayınlı tuzağı ifadesini kullanmayınca büyük tepki gördü. Gazeteci Nedim Şener Maçoğlu'na "Kimi patlayıcı terör örgütü PKK'nın yerleştirdiğini yazamıyor, kimi PKK'yı yazıp terör örgütü diyemiyor, kimi mayın diye yalan yazıyor. En kanlı siyaseti yapıp adına gazeteciilik diyorlar, "şiddet nereden gelirse gelsin" sahtekarlarıyla" diyerek tepki gösterdi. 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap