SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koltuğa talip mi olacak?

Koltuğa talip mi olacak?

08 Temmuz 2016 Cuma - 15:29




Kulislerde CHP genel başkan adayları arasında adı geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu bu iddiaya cevap verdi.





İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, geçen mart ayındaki bir konuşmasında eve gidip torun sevmek düşüncesi olduğunu söylemesinin, 'aday olmayacağı' diye yorumlandığını, ancak adaylıkla ilgili kararını 2019 yerel seçimlerine 6 ay kala vereceğini söyledi. Kocaoğlu milletvekilliği düşünmediğini, CHP Genel Başkanlığı için ise yeterli siyasi birikimi olmadığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, farklı zaman ve yerlerde yaptığı açıklamalarda 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı konusunda kafaları karıştırdı. Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) bir toplantısıda "71 yaşından sonra, bu görevi 15 yıldır layıkıyla yaptığım gibi '5 sene daha yapacağım' demek bana çok gerçekçi gelmiyor. Dünyayı benden iyi tanıyan, bu görevi daha iyi yapacak pırıl pırıl arkadaşlar var. Onlara teslim etmekte fayda olduğunu düşüyorum" sözleri yeniden aday olmayacağı şeklinde anlaşıldı. Ancak, Kocaoğlu daha sonra yaptığı açıklamalarda aday olup olmayacağını seçimlere 6 ay kala açıklayacağını söyledi. Böylece adaylıkla ilgili açık kapı bıraktı.

'DÜŞÜNCEMİ GİZLEYEYİM Mİ?'

Kocaoğlu, iki farklı zamanda yapılan açıklamanın belirsizlik yarattığını belirten gazetecilerin, aday olup olmayacağı yolundaki sorusunu yanıtladı. Başkan Kocaoğlu, EGİAD'ın toplatısında siyasi kariyerle ilgili soru sorulması üzerine yanıt verdiğini ve hiçbir kariyer planı olmadığını yönündeki bu açıklamasının aday olmayacağı şeklinde yorumlandığını söyledi. Kocaoğlu "Hiçbir kariyer planım olmadığını, eve gitmek, torun sevmek istediğimi söyledim. İçimdekini, düşüncemi gizleyeyim mi? Bu sözlerim 'Bırakıyor falan' diye yorumlandı, yazıldı. Adaylık konusunda seçimlere 6 ay kala karar vereceğim" dedi.

'KİŞİ KENDİNİ BİLECEK'


Kulislerde CHP genel başkan adayları arasında adının geçtiğini belirten gazetecilerin "Öyle bir düşünceniz var mı? Böyle bir talep geldi mi" sorusuna ise gülerek yanıt veren  Kocaoğlu şöyle dedi:

"Kişi kendini bilecek. Samimi söylüyorum, ben genel başkanlık yapacak adam değilim. Genel başkanlık yapacak birikimim yok. Bunu bütün açık yürekliliğimle, samimiyetimle söylüyorum. Böyle bir yaşım da yok. O nedenle biz belediye başkanlığı yapıyoruz. Yeniden aday olup olmamaya 6 ay kala karar vereceğiz. Duruma göre değerlendireceğiz. Biz 4 dönemdir yerel yöneticiyiz. Aileden böyle geldi. Bende de ailede de milletvekilliğine niyetlenen yok."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap