SON DAKİKA



Haber > Gündem > Koca'dan yeni maske açıklaması: Bundan sonraki süreçte alışkanlık haline gelmeli

Koca'dan yeni maske açıklaması: Bundan sonraki süreçte alışkanlık haline gelmeli

27 Nisan 2022 Çarşamba - 15:41




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'da kapalı mekanlarda maske şartının kaldırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ' Bundan sonraki süreçte herhangi bir vatandaşımız üst solunum yolu enfeksiyonu hisseder durumda olursa bir başkasına bulaştırmamak için maskesini takıyor olmalı, bu bizim için bir alışkanlık olmalı. Biz maskenin koruyucu olduğunu, bulaş riskini önlediğini biliyoruz.' dedi.





Sağlık Bakanı Koca, bir dizi temas için Aydın'a geldi. İlk olarak Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Bakan Koca, şeref defterini imzaladı. Ziyaret sırasında Koca'ya AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ile Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz de eşlik etti. Koronavirüs Bilim Kurulu'nun son toplantısını dün yaptığını hatırlatan Bakan Koca, "Toplantının ardından Cumhurbaşkanı'mız Bilim Kurulu'muzu kabul ederek toplantı kararlarını açıkladı. Neredeyse 2,5 senedir çok zorlu bir mücadele verdik. 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordumuzla birlikte milletimizin her ferdi gayret gösterdi, fedakarlık yaptı. Bugün o zor dönemleri geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, artık güvendeyiz. Aşımız, ilacımız var. Bu silahlar elimizde olduğu müddetçe, hastalık artık büyük bir tehdit olmaktan çıkmıştır" diye konuştu.

'HATIRLATMA DOZLARI İHMAL EDİLMEMELİ'

Kişisel tedbir ve aşı ile artık günlük hayatın süreceğini belirten Koca, "Maske kullanımı da ulaşım ve sağlık kuruluşları haricinde gönüllülük esasıyla sürdürülecektir. 65 yaş üstü ve diğer kırılgan grupları korumakla yükümlüyüz. Hatırlatma dozlarını ihmal etmemeliler. Risk gördükleri yerlerde maskeyle kendilerini korumalılar. Öte yandan öksürük, burun akıntısı, halsizlik gibi herhangi bir üst solunum yolu enfeksiyon belirtisi olan kişiler, maske takarak etrafındakileri korumalılar. Vatandaşlarımıza, bu noktada hassasiyet göstermelerini tekrar hatırlatmak istiyorum" dedi.

'VAKA SAYIMIZ 2 BİN 500'E DÜŞTÜ'

Vaka sayılarının daha da düşeceğini kaydeden Koca, "Vaka sayımız dün itibarıyla 2 bin 500'e kadar düşmüş durumdadır. Hayatını kaybeden 14 vatandaşımızın tamamı, mevcutta kronik hastalıkları olan ve ileri yaşta hastalarımızdır. Hastanelerimizde yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, Covid servisleri birer, ikişer kapanmaktadır. Bu seyre uygun şekilde Aydın da yoğun bakımda hiçbir hastası olmayan illerimizden biri. Günlük vaka sayısı, son dönemde ortalama 20 kişi. Öngörümüz o ki bu sayı önümüzdeki dönemde daha da düşecektir" diye konuştu.


'EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ YATIRIMLAR'

Son dönemde Türkiye'nin dört yanını dolaşarak sağlık hizmetlerini yerinde incelediğini anlatan Koca, "Mevcut ihtiyaçları belirliyor, sağlık çalışanlarımızla ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Salgının gölgesinin üzerimizden kalkmasıyla, milletimizle yeniden buluşuyoruz. Bugün de sağlık hizmet ve yatırımlarımızın detaylı bir değerlendirmesini yapmak üzere efeler diyarı Aydın'dayız. Rivayet odur ki Herodot, Aydın için 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü' demiştir. Aydın binlerce yıldır Anadolu medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, tarımı, sanayisi ve turizmiyle hızla büyüyen bir ilimiz. Sağlık hizmetlerine yönelik ihtiyacı da aynı hızla artmakta. Çalışmalarımıza sayın valimizle görüşerek ve kapsamlı bir durum değerlendirmesi yaparak başladık. En önemli gündem maddelerimizden biri, artan ihtiyacı karşılamaya yönelik sağlık yatırımlarımız oldu" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap