SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Kına edebiyatı çok çirkin"

"Kına edebiyatı çok çirkin"

10 Eylül 2013 Salı - 16:59




Devlet Bahçeli, 'Müslüman ülkelere madem olimpiyat düzenleme hakkı verilmeyecek o halde bunca tantanaya ne gerek var?' dedi.





MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Olimpiyatlar, Batı ülkeleri için değişmez bir hak mıdır? Müslüman ülkelere madem olimpiyat düzenleme hakkı verilmeyecek o halde bunca tantanaya ne gerek var” dedi. Bu konudaki açıklamaları da eleştiren Bahçeli, "Spordan sorumlu bakanın terbiye dışı beyanatları ve kına edebiyatı yapması çok çirkin" diye konuştu. MHP Lideri Bahçeli, Wow Otel’de düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sonrasında gündemdeki konulara ilişkin basın toplantısı yaptı. Toplantıda 30 Mart 2014’deki yerel seçimlerde en iyi sonucu almak için izlenecek yol ve dikkat edilecek hususları görüştüklerini ifade ederek, “Ülkemizin bütün seçim çevrelerinde iddialıyız” dedi. İstanbul’un kendileri için çok büyük değerde olduğunu kaydeden Bahçeli, “Bu büyük şehrimizde MHP’nin hak ettiği atılımı yapacağını biliyorum” şeklinde konuştu. OLİMPİYAT ELEŞTİRİSİ MHP olarak, İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması için destek olduklarını kaydeden Bahçeli, “Arjantin’deki oylamanın neticesi ne olursa olsun, gönlümüzde kazanan ve başarıya ulaşan kesinlikle İstanbul olmuştur. Fakat yine de, İstanbul’un resmi olarak neden seçilmediği ve tercih edilmediği hakkında da iyi düşünmek ve kafa yormak lazımdır. Japonya’ya ikinci defa sunulan imkânın, hiç olimpiyat düzenlememiş olan Türkiye’den niçin esirgendiği, hangi saiklerin İstanbul’un seçilmeyişinde etkili ve belirleyici olduğu kapsamlı şekilde analiz edilmelidir. Madem başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelere olimpiyat düzenleme şansı verilmeyecektir, o halde bunca tantanaya, bunca mücadeleye, bunca hazırlığa ne gerek vardır?” dedi. "KINA EDEBİYATI ÇOK ÇİRKİNDİR" Olimpiyatların İstanbul’da yapılamayışının nedenlerinin Başbakan ve hükümet tarafından enine boyuna değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Arjantin’deki oylamadan sonra hükümet kanadından yapılan bazı açıklamalar cepheleşme merakının olimpiyat konusuna kadar uzandığını göstermiştir. Başbakan’ın ayağının tozuyla havalimanında yaptığı suçlayıcı açıklamalar, spordan sorumlu bakanın terbiye dışı beyanatları ve kına edebiyatı yapması çok çirkin ve kabul edilemez niteliktedir. Bize göre, Türkiye’nin başarısızlığına göz göre göre sevinecek hiçbir vatan evladı yoktur ve bundan sonrada görülmeyecektir. İnanıyorum ki İstanbul mutlaka bir gün olimpiyatları düzenleme hakkını kazanacak ve bu muazzam şehrimiz sportmenliğin, centilmenliğin ve dostluğun ne demek olduğunu tüm dünyaya ispatlayacaktır” dedi. TERÖR SALDIRISI UYARISI MHP lideri, PKK’nın çekilmeyi durdurmasını da değerlendirdi. Bahçeli, bunun ‘malumun ilanı’ olduğunu, artık büyük saldırıların artmasının muhtemel olduğunu savundu. Devlet Bahçeli, çözüm süreci konusunda AK Parti’ye eleştirerek, ülkenin çözülme durumuna geldiğini iddia etti. Bahçeli, hükümetin Suriye politikasını da eleştirdi. “Başbakan Erdoğan Ortadoğu’nun füze yağmuru altında kalmasını istemektedir” diyen Bahçeli, savaşsız çözümün daha iyi olacağını söyledi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap