SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu'ndan tehlikeli çağrı!

Kılıçdaroğlu'ndan tehlikeli çağrı!

19 Nisan 2017 Çarşamba - 15:49




Kılıçdaroğlu, YSK'nın mühürsüz zarf kararı için "Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı bu karar her kesim tarafından protesto edilmelidir" dedi.





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz zarf ve oy pusulalarının kabulüne itiraz yollarının tıkanması durumunda anayasa değişikliğini 'gayrı meşru sayacaklarını' söyledi.

TBMM'de BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, YSK'nın kararına dair itiraz başvurularından sonuç alamamaları durumunda tavırlarının ne olacağına dair şu değerlendirmelerde bulundu: 'Yapılan değişikliği gayrı meşru sayacağız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Gerekirse olayı oraya kadar götüreceğiz.'

PROTESTO ETMEYE HAKLARI VAR

Yüksek Seçim Kurulu'un aldığı bu karar her kesim tarafından protesto edilmelidir. Protesto etmeye de hakları vardır. Eğer hukukun üstünlüğü kavramı varsa, bu karar çok önemliyse ve bu kavramın evrensel bir değeri varsa hiç kimse bu kavramı yerle bir edemez.

ANAYASA MAHKEMESİNİN İPTAL KARARLARI VAR


Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları var. Anayasa Mahkemesi daha önce verdiği bir kararı hangi gerekçeyle değiştirecek? Çünkü Anayasa Mahkemesi, oy pusulaları ve zarflarda mühürün olmaması halinde seçim iptal edilir diye karar almış, üstelik 2014 yılında. Yasada da açık ve net böyle bir tanım var. Şimdi hangi gerekçeyle Anayasa Mahkemesi kararını değiştirecek? Değiştiremez. Ayrıca zaten Yüksek Seçim Kurulu, parlamentonun iradesinin üstünde bir görüş beyan edemez.

GENÇLER HEYECANLI AÇIKLAMA BEKLİYORDU

Referandumun ardından Pazar akşamı ve Pazartesi günü sosyal medyada, Hayır oyu veren gençlerden CHP yönetiminin tavrına yönelik eleştiriler geldi. Pazar günü yaptığım açıklama gençleri tatmin etmedi. Oysa o gençler o akşam benden çok daha heyecanlı bir açıklama bekliyorlardı. Doğru değildi çünkü YSK'yı doğrudan hedef aldık. YSK bizim kararımıza uyup, 'evet o gece oylar kabul edilmeyecektir' diye karar alsaydı bizim meşruiyet tartışması açmamamız halinde Hayır çıkarsa, onun da meşruiyeti tartışmalı olacaktı.

BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ

Demokrasiye karşı olan kişi, kurum veya siyasal partilere karşı ortak mücadele etmeliyiz. Bu, çok önemli bir hareket olacaktır. Bizim Cumhuriyet tarihimizde de ortaya ilk kez böyle bir tablo çıkıyor. Bu da çok önemli bir değer.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap