SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı atıldı!

Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı atıldı!

08 Haziran 2016 Çarşamba - 15:45




İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camii'nde son yolculuklarına uğurlan





Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Tören öncesi kalabalık, cenaze namazını beklerken camide çelenk gerginliği yaşandı.Cenazeye katılan bazı kişiler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki göstererek üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyarıda bulundu, sakin olmalarını istedi, "Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu aracına giderken bir kişi tarafından boş mermi kovanı atıldı. CHP'li Tekin, "Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu.

Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü, Fatih Camisindeki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, top arabasından polislerce alınarak musallaya taşındı. Tabutların yanında polisler saygı nöbeti tutarken, şehit Topçu ve Karagözlü'nün aileleri Fatih Camisi avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenazeler ambulanslardan indirilirken bazı polislerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın kıldırdığı namazın ardından şehitlerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliğine götürüldü. 

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camii'nde son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı. Tören öncesi kalabalık, cenaze namazını beklerken camide çelenk gerginliği yaşandı.Cenazeye katılan bazı kişiler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki göstererek üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyarıda bulundu, sakin olmalarını istedi, "Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu aracına giderken bir kişi tarafından boş mermi kovanı atıldı. CHP'li Tekin, "Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇELENGİNE SALDIRI

Cenaze öncesi bir grup CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki gösterip üzerindeki yazıyı sökmek istedi, gergin anlar yaşandı. Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan devreye girdi, "Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi, cenaze adabına uygun davranılmasını istedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu camiye geldiğinde de bir grup tepki gösterdi. Bunun üzerine anons yapıldı.


MERMİ KOVANI ATILDI

Cenaze sonrası şehitlerin cenazeleri silah arkadaşları tarafından musalla taşından alınarak araçlara götürüldü. Bu sırada yine gergin dakikalar yaşandı. Protestocu grup cami çıkışında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerine tepki gösterdi. NTV'nin haberine göre Kılıçdaroğlu aracına giderken kalabalıktan bir kişi boş mermi kovanı attı. Boş kovanı atan kişi gözaltına alındı.

GÜRSEL TEKİN: EMNİYET BİZE 'CENAZEYE KATILMAYIN' DEDİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte şehitlerin cenaze törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada Emniyet'in kendilerine “provokasyon olacak. Cenazelere katılmayın” mesajının verildiğini söyledi. “Ancak Sayın Genel Başkan gideceğim dedi ve gitti” diyen Tekin, mermi olayını şöyle anlattı: “Cenaze namazında saf tutulduğunda, AKP yöneticilerinin, bakanların hemen arka sırasında olan bir şahıs, tek bir kişi, ki kendisi şehit ailesi filan değil, “ne yüzle geldiniz” diye bize iki üç kez bağırdı. Biz Emniyete, “susturun bu şahsı” dedik. Emniyet Müdürü yanımıza kadar geldi. “Gereğini yapacağım” dedi. Ancak yine de şahsa müdahale edilmedi. Büyük ihtimalle bakanların tanıdıklarından biri olduğu için müdahale edilmedi. Cenaze bittikten sonra ise bu şahıs, yanımıza kadar gelerek, elindeki mermiyi Genel Başkanımızın önüne attı. Mermi şu anda polislerde. Emniyet Müdürü de bize, “şahsı gözaltına aldım” dedi. O şahsın fotoğrafları bizde mevcut. Durumu araştıracağız.”




“HESABI SORULMAZSA, HÜKÜMET BEDELİNİ AĞIR ÖDER”

Tekin, o merminin Kılıçdaroğlu’na değil, “Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a, Bakanlar ve en önemlisi de şehitlere polislere atıldığını” vurgulayarak, “Bu provokasyon üçüncü kezdir yaşanıyor. En kutsal mekanlarda, cenaze sırasında yaşanıyor. Hani bunlar camilere, kutsal mekanlara, şehitlere, cenazelere saygılıydılar? Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu. Tekin sözlerini şöyle tamamladı “Eğer ana muhalefet liderine karşı bu hükümet, bu emniyet gerekli önlemleri alamayacaksa, CHP örgütü arslanlar gibi önlemlerini alır. Bundan sonra cenazelere örgütümüzle gideriz.”

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap