SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu yine fena çuvalladı!

Kılıçdaroğlu yine fena çuvalladı!

22 Kasım 2016 Salı - 16:37




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümeti eleştireyim derken fena çuvalladı.





. 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarının isterlerse askerlik yapmamasına yönelik düzenleme için "Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler" ifadesini kullandı ancak Kılıçdaroğlu'nun bilmediği bir şey vardı. 2009 yılında çıkarılan yasayla şehit çocukları askerlikten muaf edilmişti. Büyük bir gafa imza atan Klıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde bu konuda ne söyleyeceği şimdiden merak konusu.

CHP Gelen Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ‘şehitleri'nin yakınlarının askerlikten muaf tutulmasına "Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da Saray'daki zat da duysun. Bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrım yapan insanlar haindirler" sözleriyle tepki gösterdi.

Oysa 2009 yılında Terörle mücadelede şehit olanların çocukları ve kardeşlerinin askerlikten muaf tutulmalarını düzenleyen yasa yürürlülüğe girdi.

YASA 7 YIL ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Söz konusu yasa 13 Şubat 2009 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. "Askerlik hizmetini yerine getirirken ölen, akıbeti meçhul kalan, hakkında gaiplik kararı alınan veya maluliyet aylığı bağlanmasını gerektirecek biçimde malul olanların, baba ve annesinin müşterek olarak talep ettiği veya baba ya da annesinden biri ölmüş ise sağ olanın talep ettiği kardeşlerden biri, istekli olmadıkça silah altına alınmayacak, silah altındaysa terhis edilecek. Baba veya annesinin müştereken anlaşamadıkları veya her ikisinin de ölmüş olması durumunda, öncelikle silah altında olan kardeşi varsa, istekli olması halinde terhis edilecek. Silah altında kardeşi yoksa veya silah altında olan kardeşi terhis olmak istemezse, askerlik hizmeti sırası gelen ilk kardeş, istekli olmadıkça askerliğe alınmayacak. "


KILIÇDAROĞLU'NUN 2009'DA ÇIKARILAN YASADAN HABERİ YOK

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sevgili anneler; Türkiye'nin çok sorunları olduğunu söyledim, siyaset kurumunun bunları çözmesi gerekiyor ama AKP'nin sorun çözme kapasitesi yoktur, bunu kaybetmiştir. Bugün KHK yayınlandı, şehitler arasında ayrım yapmışlardı, şimdi bunu derinleştirmişlerdir. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri, çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Açık ve net söylüyorum, Binali Yıldırım da duysun, bakanlar da Saray'daki zat da duysun. Bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrım yapan insanlar haindirler" ifadelerini kullandı.

ŞEHİT ÇOCUKLARI İSTEMEMELERİ HALİNDE ASKERLİK YAPMAYACAK

Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 678 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile Askerlik Kanunu'nda düzenleme yapıldı. Buna göre, darbe girişimi sırasında ‘şehit' olanların çocukları ve kardeşleri istekli olmadıkça silah altına alınmayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap