SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarını tanıttı

Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarını tanıttı

17 Şubat 2019 Pazar - 14:38




Partisinin İzmir’deki belediye başkan adayları tanıtım töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önemli açıklam





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir’deki belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katıldı. Halkapınar Spor Salonunda düzenlenen toplantıya; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, parti yöneticileri, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir milletvekili olduğunu hatırlatarak, “İzmir milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için bütün İzmirlilere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir, Türkiye’nin gözbebeği olan, demokrasinin kalesi, uygarlığın kalesi olan 8 bin 500 yıllık tarihi bağrında taşıyan bir kent. İzmir milletvekili olarak gurur duyuyorum. Ünlü edebiyatçı Victor Hugo, ‘İzmir prensestir. Mutlu ilkbaharlar onun çağrısına cevap verir’ der. Biz ‘martın sonu bahardır’ derken Hugo’nun dediğini tekrarlamış oluyoruz. Bahar sadece İzmir'e değil bütün Türkiye’ye gelmeli. Bütün Türkiye’de insanlar mutlu olmalı, huzur için de yaşamalı. Türkiye’ye bahar ve barış gelmeli. En büyük arzumuz budur.” diye konuştu. 
 
“İzmir’e büyük hizmetler yapıldı. O hizmetleri yapan Aziz Kocaoğlu yanımızda. Lütfen hepiniz ayağa kalkarak onu alkışlayalım. 397 yıl hapisle yargılandı ama diz çökmedi ve boyun eğmedi. Baskılara rağmen İzmir’e hizmet etti. Hayatını İzmir ve İzmirlilere adadı. Hiçbir belediye başkanının yapamadığı projelerin altına imza attı. İstanbul veAnkara’da iktidarın desteğine rağmen yapamadığı metroyu tek başına inatla ve kararlılıkla yaşama geçirdi. Aziz Kocaoğlu sadece bir belediye başkanı değil aynı zamanda inançlı ve kararlı bir mücadele insandır. Hepimizin ona teşekkür borcu vardır. 12 maddelik bir belge hazırladık yerel yönetimlerle ilgili. 12 madde, Kocaoğlu’nun hayata geçirdiği maddelerdi. Pek çok örnek İzmir’den alınmıştır. İzmir’i ve İzmirlileri önemsiyoruz. Tüm Türkiye’ye örnek olmuşlardır. İzmir’e 'demokrasi kalesi' derken, ‘sevginin, hoşgörünün kalesi’ derken köklerini 8 bin 500 tarihten alan kültür oluşturuyor. Dünya için örnek bit kültür. İzmir Milli Kurtuluş Savaşının en önemli kentlerinden biridir. Birileri kurşundan söz ediyor. Eğer bu ülkede kurşundan söz edilecekse HasanTahsin’in kurşunundan söz edeceksin.” 
 
Öte yandan, törenin düzenlendiği salona parti bayrakları ve Türk bayrakları asıldı. Salona kurulan ekranda slayt gösterileri ile birlikte “Derman Belediyeciliği” ve “Martın Sonu Bahar” yazıları yer aldı. Aday tanıtım töreninin ardından Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarında yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın açılış törenine katılmak üzere salondan ayrıldı. 
 
İşte CHP’nin İzmir’deki adayları 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Tunç Soyer 
 
Aliağa: Özcan Durmaz 
 
Balçova: Mehmet Ali Çalkaya (Mevcut belediye başkanı) 
 
Bayındır: Ufuk Sesli (Mevcut belediye başkanı) 
 
Bergama: İdris Yavuzyılmaz 
 
Bayraklı: Serdar Sandal 
 
Buca: Suat Nezir 
 
Bornova: Mustafa İduğ 
 
Beydağ: Feridun Yılmazlar 
 
Çeşme: Ekrem Oran 
 
Çiğli: Utku Gümrükçü 
 
Dikili: Adil Kırgöz 
 
Foça: Fatih Gürbüz
 
Gaziemir: Halil Arda 
 
Güzelbahçe: Mustafa İnce (Mevcut belediye başkanı) 
 
Menemen: Serdar Aksoy 
 
Menderes: Mustafa Kayalar 
 
Konak: Abdül Batur 
 
Seferihisar: İsmail Yetişkin 
 
Karşıyaka: Cemil Tugay 
 
Karabağlar: Muhittin Selvitopu (Mevcut belediye başkanı) 
 
Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan 
 
Kınık: Ahmet Özkan 
 
Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı 
 
Narlıdere: Ali Engin 
 
Ödemiş: Mehmet Eriş 
 
Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel 
 
Torbalı: İsmail Uygur 
 
Urla: Burak Oğuz 
 
Tire’de İYİ Parti’li Atakan Duran, Kiraz’da da yine İYİ Parti’nin adayı olan Mehmet Emin Avşar desteklenecek. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap