SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu: Devletetimize güveniyoruz

Kılıçdaroğlu: Devletetimize güveniyoruz

04 Temmuz 2012 Çarşamba - 13:30




Kılıçdaroğlu, "Biz kendi devletimizin yetkililerinin verdiği bilgilere güveniyoruz" dedi.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Türkiye Cumhuriyeti'nin, düşürülen uçak konusunda yaptıkları açıklamaların çeliştiğine işaret ederek, "Biz kendi devletimizin yetkililerinin verdiği bilgilere güveniyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve belediye yöneticileri ile Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel tesislerinde kahvaltıda biraraya geldi. Kahvaltının ardından basınmensuplarının sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın, 'Bu sorunu Erdoğan çözer' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Başbakan böyle bir beklenti yarattı anladığım kadarıyla. O zaman oturmalılar masaya ve nasıl çözeceklerini, toplumsal desteği nasıl alacaklarını kamuoyuna açıklamalılar. Bu toplantıyı birlikte de yapabilirler. Eğer bir toplumsal destek söz konusu olursa ve bu sorun da çözülürse ayrıca memnun oluruz" şeklinde konuştu.

Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesi konusunda Esad'ın bir Türk gazeteciye yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile Esad'ın yaptığı açıklamaların birbiriyle çeliştiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Biz kendi devletimizin yetkililerinin verdiği bilgilere güveniyoruz" diye konuştu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bu konuda büyük görev düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Davutoğlu'nun, başta ABD, İngiltere ve Rusya olmak üzere bir çağrı yapması ve düşen uçakla ilgili tespitlerin kendilerini aktarılmasını istemeleri gerektiğini söyledi. Bu bilgilerin kamuoyuyla paylaşılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Bu yapılırsa sorun kendiliğinden çözülmüş olacaktır. Hükümetin yaptığı açıklamalar çerçevesinde bir tablonun ortaya çıkması, uluslararası alanda Türkiye'yi güçlü kılacaktır" değerlendirmesini yaptı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap