SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferi töreninde

Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferi töreninde

10 Ağustos 2016 Çarşamba - 10:49




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.





Gelibolu Yarımadası'ndaki Büyük Anafartalar Köyü'nde kabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Çanakkale zaferinin Türk tarihindeki önemini vurguladı. Kılıçdaroğlu, 101 yıl önce, burada savaşlar vardı. Dünyanın en ordularına karşı savaş veriliyordu. Osmanlı'ya hasta adam adı takılmıştı. Eğer Çanakkale savaşını kazansalardı, imparatorluğun başkenti işgal edilecekti. Bu savaş, sadece bizim tarihimizi değil, dünya tarihini etkileyen bir savaştır. Bu savaş bir ölüm kalım savaşının ötesinde bir toplumun özgürlük, gelecek ve egemen güçlere direnmesi savaşıdır. O nedenle bu savaş hepimizin kutsal savaşıdır" diye konuştu.

"MUSTAFA KEMAL'İ UNUTMAYIN, ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN"

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Kılıçdaoğlu şunları söyledi, "Biz böyle acılarla bu ülkeyi kurduk. O yüzden ülkeyi kurduktan sonra birileri gelip, bizim elimizden alıp 'Ben şunu yapacağım, bunu yapacağım, Cumhuriyeti kaldırıcağım' demeye hakkı yoktur. İzin vermeyeceğiz. Son zamanlarda acı bir olayla karşılaştık, Cumhuriyet tarihinin en kanlı bir darbe girişimiyle karşılaştık. Bunun mücadelesini birlikte verdik, vermek zorundayız. Cumhuriyetimizi tam demokrasi ile taçlandırmak zorundayız. Medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığının olduğu bir Türkiye yaratmak zorundayız. Mustafa Kemal'i unutmayın, şehitlerimizi unutmayın, unutturmayın."CHP lideri, Büyük Anafartalar Köyü'ndeki törenin ardından, Çanakkale Valiliği'nin düzenleyeceği törenlere katılacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap