SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC'de Kuran kursları kapatıldı iddiası yalanlandı

KKTC'de Kuran kursları kapatıldı iddiası yalanlandı

16 Nisan 2021 Cuma - 09:49




KKTC Kuran kurslarının laiklik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle kapatılacağı iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı.





KKTC’de Kuran Kursları kapatıldı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Kıbrıs Gazetesi’nin Anayasa Mahkemesi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, mahkemenin, Din İşleri Dairesi ile ilgili yapılan yasa değişikliği konusunda yapılan bir başvuru üzerine karar aldığını belirtildi. Kaynaklar, yasa değişikliğiyle “Din İşleri Komisyonu” kurulması, bu Komisyonun din adamlarının yeterlilik sınavlarını yapması ve din adamlarının görevlendirmesi konusunda karar vermesinin laiklik ilkesine ve Anayasaya aykırı bulunmadığını vurguladı.

MİLLİ EĞİTİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞININ GÖZETİMİNDE OLACAK

Ayrıca her türlü eğitimin Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının “gözetiminde ve denetiminde” olması gerektiği, verilen iznin, gözetim ve denetimi kapsamadığı ve bu nedenle bu maddenin Anayasaya aykırı bulunduğunu bildirdi. Söz konusu kaynaklar, iznin yanı sıra her türlü eğitimin verileceği mekanların ve eğitimi veren kişilerin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından denetlenmesini öngörüldüğüne de dikkat çekti. Ayrıca Anayasa Mahkemesi, Din işleri Başkanı’nın, yardımcısını bir kriter olmadan belirlemesine olanak tanıyan değişikliği de keyfi ve sınırsız yetki verdiğini, yasama yetkisinin idareye devredildiğini belirterek Anayasaya aykırı bulduğu belirtildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap