SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC’de binlerce kişi şafak nöbeti tuttu

KKTC’de binlerce kişi şafak nöbeti tuttu

20 Temmuz 2015 Pazartesi - 11:10




Yavuz Çıkarma Plajı’nda yapılan geleneksel “şafak nöbeti” etkinliğine çoğu genç, binlerce kişi katıldı.





KKTC'de binlerce vatandaş toplandı ve şafak nöbeti tuttu. Girne’deki Yavuz Çıkarma Plajı’nın üstündeki bölgede kurulan sahnede önce Kıbrıslı ünlü Modacı Abdullah Öztoprak yönetiminde düzenlenen moda - modern dans ve performans gösterisi yer aldı. Gösteri ardından Kıbrıs şehitleri ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş anıldı.

Anma sonrasında sahne alan tanınmış sanatçı Zerrin Özer, eski ve yeni şarkılarından ve Kıbrıs Türkülerini de içeren repertuarı ile ellerinde TC ve KKTC bayrakları ile alanı dolduran binlerce izleyiciyi coşturdu. Son geçirdiği ameliyatlar nedeniyle ayakta durmakta zorlanan sanatçı son şarkısı hariç konserini sahnede oturduğu koltuktan verdi.

Gece yarısında sona eren konser sonrası binlerce kişi ellerinde meşaleler ve bayraklarla yürüyerek şafak nöbetini tutmak üzere konvoy halinde 20 Temmuz 1974’te Türk Ordusunun adaya ilk adımını attığı Yavuz Çıkarma Plajı’na indi. Tüm katılımcılara Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Birliği tarafından sıcak çorba, etli pilav, tulumba tatlısı ve ayrandan oluşan yemek dağıtıldı. Plaj üzerine kurulan platformda yapılan sema gösterisinin ardından 21 imamın katılımıyla zafer duası edildi. Bir hücumbot işaret fişekleri atarak çıkarma bölgesine geldi. Son olarak yapılan havai fişek gösterileri ve okunan sabah ezanı ile şafak nöbet sona erdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap