SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC'de anket: Halkın tercihi belli

KKTC'de anket: Halkın tercihi belli

15 Eylül 2021 Çarşamba - 17:49




KKTC halkı iki devletli çözümden yana olduğunu yapılan bir kamuoyu araştırmasıyla da belli etti. Yapılan araştırmada halkın yarısı iki devletli çözümden yana oy kullandı.





Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklama göre, ABD'nin New York kentinde gelecek hafta yapılacak Kıbrıs temasları öncesinde kamuoyu araştırması yaptırıldı.

Cumhurbaşkanlığı, Redboorder Araştırma ve Danışmanlık şirketine yaptırdığı kamuoyu araştırmasıyla KKTC halkının Kıbrıs konusu ile ilgili eğilim ve beklentilerini araştırdı.

Redborder Araştırma ve Danışmanlık şirketinin yüz yüze görüşme tekniği ile yaptığı araştırmaya tesadüfi yöntemle seçilen 1010 kişi katıldı.

Araştırmaya göre iki eşit egemen devlete dayalı çözüm önerisine çoğunluk onay veriyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 49,2'si "iki eşit egemen devlete dayalı çözüm", yüzde 33,1'i ise "federasyonu" desteklediğini belirtti.


Katılımcılardan, yüzde 11,3'ü "Türkiye'ye bağlanma", yüzde 4'ü "Kıbrıs Cumhuriyeti çatısı altında çözüm", yüzde 1'i "konfederasyon", yüzde 1'i "fikir yok / cevap yok" yüzde 0,4'ü "hiçbiri" şeklinde yanıt verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap