SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC Maliye Bakanlığı'na borç şoku! Bakanlığın elektriğini kestiler

KKTC Maliye Bakanlığı'na borç şoku! Bakanlığın elektriğini kestiler

04 Şubat 2022 Cuma - 12:47




Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Elektrik Kurumu (KIBTEK), borçlarından dolayı Maliye Bakanlığı'nın elektriğini kesti. Borcun yaklaşık 160 milyon TL olduğu belirtildi.





Küresel elektrik krizi KKTC'yi de etkiledi, borç nedeniyle Maliye Bakanlığı'nın elektriği kesildi.

KKTC'de Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIBTEK), önemli miktarda borcunu tahsil edemeyince Maliye Bakanlığının elektriğini kesti.

Bakanlığın KIBTEK’e 160 milyon TL’ye yakın borcu olduğu ifade edildi. KKTC’de Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasındaki elektrik alacağı nedeniyle Maliye Bakanlığında 2 gündür elektriklerin kesik olduğu belirtildi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığının elektriğinin KIBTEK’İ idare eden Elektrik Sendikası (EL-SEN) tarafından yasal olmayan bir şekilde kesildiğini ifade etti.

Oğuz, Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı elektrik kurumu üzerinden Maliye Bakanlığına herhangi bir fatura gelmediğini ve elektriğin kesilmesinin tamamıyla popülist bir hareket olduğunu söyledi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap