SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan önemli açıklama! 'Türkiye ile...'

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan önemli açıklama! 'Türkiye ile...'

25 Nisan 2021 Pazar - 16:07




KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunarak, "Türkiye ile uyum içerisinde ilerliyoruz. Kıbrıs'ta iki ayrı devletin olduğu gerçektir. Hiçbir zaman Rumlar tarafından yönetilmedik." ifadelerini kullandı.





KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, CNN TÜRK canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Tatar, "Türkiye ile uyum içerisinde ilerliyoruz. Kıbrıs'ta iki ayrı devletin olduğu gerçektir. Hiçbir zaman Rumlar tarafından yönetilmedik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tatar'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:
 
Türkiye ile uyum içerisinde ilerliyoruz. Ankara'da mutabakat mesajımızı vereceğiz. Kıbrıs'ta iki ayrı devletin olduğu gerçektir. Hiçbir zaman Rumlar tarafından yönetilmedik. Halkımın menfaatlerini savunmaya devam edeceğim.
 
Sayın Akıncı, Türkiye ile bir çatışma yaratmıştır. Birtakım merkezden de yönlendirmeleri vardır. Biz bu topraklarda, Türkiye zamanında yardımcı olmasaydı biz burada var olamazdık. Yok edilecektik ki zaten plan buydu. Kıbrıs davası dediğimiz dava müşterek bir davadır, var olma mücadelesidir. Türkiye'yi buradan hiçbir güç çıkartamaz. Bu müşterek bir davadır.
 
KKTC'nin egemenlik hakları bulunuyor. Hak ve çıkarlarımızı Türkiye ile koruyabiliriz.
 
1915 OLAYLARI VE BIDEN'IN 'SOYKIRIM' İFADESİ
 
Ben bu açıklamayı kınıyorum çok da üzgünüm. Biden'ın Kıbrıs'ta da birtakım yanlışları olabilir, Rum hükümeti ile de yakın görünüyor. Kıbrıs'ta yaşanan soykırıma gelince kimse bir şeyden söz etmedi, sessiz kaldı. O gün yaşadığımız soykırımı hepsi seyrettiler. Kıbrıs'ta Türkler iki kez soykırım yaşadı.
 
COVID-19 VE TURİZM
 
Aşılama yüzde 20 civarına gelmiştir. Aşılamayı daha da artırırsak yaz aylarında turizm için kapıları açacağız. 
 
Otellerimize Türkiye'den turistler şu an da gelebiliyor. Ancak otellerinde kalması şartıyla ki içerdeki vatandaşlara olası bir teması olmasın. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap