KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis bir araya geldi
Yayın Tarihi: 27.10.2026 - 15:20
Kaynak:HABER MERKEZİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde baş başa görüştü.
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis, BM kontrolündeki ara bölgede BM İyi Niyet Misyon Ofisi'nde bir araya geldi. Saat 11.10'da başlayan baş başa görüşme, 12.20'de sona erdi. Görüşme akabinde Sivil Toplumla İstişare Mekanizması Yönlendirme Komitesi, Gençlik Teknik Komitesi ve Kültürel Miras Teknik Komitesi temsilcileriyle toplantılar başladı.
Üç komitenin temsilcileriyle görüşmeler başladı
Erhürman ve Hristodulidis'in, teknik komite temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılarda iki toplum arasındaki iş birliği, gençlik faaliyetleri, sivil toplumun sürece katılımı ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları ele alması bekleniyor.