SON DAKİKA



Haber > Gündem > KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu istifasını sundu

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu istifasını sundu

05 Nisan 2016 Salı - 13:17




KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, istifa mektubunu KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncıya sundu. Akıncı ise 15 Temmuz 2015’te kurulan CTP-BG/UBP koalisyonunu





KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, istifanın sunulmasından bir buçuk saat sonra Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla yeni bir hükümetin kurulması için görüşerek süreci gecikmeksizin başlatacağını açıkladı. Kalyoncu’ya 15 Temmuz’dan buyana yürüttüğü Başbakanlık görevi için teşekkür eden Akıncı, “Bugün istifa mektubunu getirmenizle sona eriyor. Ama yeni hükümet kuruluncaya kadar usulen ve hukuken bu görevi yürütmenizi rica ediyorum. Gecikmeden bugün saat 11:.0’den itibaren parti liderleriyle temaslarımı başlatıyorum” dedi.

Akıncı yaşanan hükümet kriziyle ilgili “Kriz arzu edeceğimiz en son şeydir, halkımızın da ihtiyaç olan son şeydir. Ama toplumsal yaşamda bunlar kaçınılmaz olabiliyor. Önemli olan bundan en erken zamanda kurtulmak ve bir an önce halkın beklentilerine yanıt verecek, çözüm üretecek bir hükümetin en erken zamanda iş başına gelmesini temin etmek, o koşulları yaratmaktır” şeklinde konuştu.

Akıncı, “Kıbrıs Türk halkının çözüm yönündeki kararlığını sürdürmesi ve bu süreci ekibiyle yürütmekte olan Cumhurbaşkanı olarak benim de hükümetle olan diyaloğumda uyumlu bir iş birliğini temin edebilmemdir. Bu da sonra derece hayatidir. Yani hem iç sorunların çözümü bakımından önem arz ediyor, hem de yürüttüğümüz müzakereler açısından önem arz ediyor. Dolayısıyla gecikmeden bu hükümet oluşumuna fırsat vermek için temaslarımı bugünden başlatacağım. Sizlere bir kez daha yaptığınız hizmet için teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap