SON DAKİKA



Haber > Gündem > 'Kızıl Goncalar' dizisine bu kez de mekan engeli

'Kızıl Goncalar' dizisine bu kez de mekan engeli

24 Aralık 2023 Pazar - 10:48




Önce inceleme sonra boyalı saldırı: 'Kızıl Goncalar' dizisine bu kez de mekan engeli





FOX TV ekranlarında yayınlanan ve 'Faniler' isimli tarikat üyelerinin 'seküler' bir aile ile yollarını birleştirme hikayesinin anlatıldığı 'Kızıl Goncalar' dizisi yayınlandığı günden bu yana hedef gösterilmeye başlandı. Henüz ilk bölümü yayınlanan dizinin İstanbul-Şişli'deki afişlerine boyalı saldırı gerçekleştirildi, bazı tarikatlar dizinin yayından kaldırılması için kampanya başlattı, RTÜK ise gelen çok sayıda şikayet üzerine inceleme başlatılacağını açıkladı.

MEKAN İZİNLERİ İPTAL EDİLDİ

Dizi bu kez de daha önce anlaşma sağlanan iki mekanının iptal edilmesiyle karşılaştı. 8 ve 21 Eylül’de Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden iki mekan için alınan izinler iptal edildi.

Birsen Altundaş'ın haberine göre, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapım şirketine yapılan bilgilendirmede aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dekore edilen dizinin iki ana mekanında 'Kızıl Goncalar' dizisinin çekim yapmasına engel konuldu.

GEREKÇE: KAMUOYU BASKI VE RTÜK İNCELEMESİ

Müdürlük, şirkete Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.‘nin Kızıl Goncalar ismi dizisinde kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiğini açıkladı. Diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK'ün inceleme başlatması gerekçe olarak gösterildi. Alınan kararla zor durumda bırakılan dizinin yapım şirketi, aylarca büyük bütçeler ayrılarak yeniden dizayn edilen mekanların yerine farklı yerlerdeki mekanlara bakmaya başladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap