SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Hemen imzalamayın

Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Hemen imzalamayın

13 Mayıs 2022 Cuma - 15:26




Son zamanlarda ev sahipleri, kiracılara kira sözleşmesi ile birlikte tahliye taahhütnamesi de imzalattırıyor. Fakat bu durum pek çok mağduriyete neden oluyor.





Kira sözleşmeleri, kiracı ve mal sahibi arasında yapılan basit bir sözleşme gibi gözükse de dikkat edilmediğinde her iki taraf için sorun çıkarabiliyor. Özellikle son zamanlarda ev sahipleri, kiracılara kira sözleşmesi ile birlikte tahliye taahhütnamesi de imzalattırıyor. Fakat bu durum pek çok mağduriyete neden oluyor. Peki kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
Haberin Devamı

Ev kiralama sürecinde hem kiracının hem de ev sahibinin sorumlulukları Kira kontratında da detaylı bir şekilde belirtiliyor. Fakat standart kira kontratlarına, ev sahiplerinin özel istekleri doğrultusunda maddeler eklenebiliyor ama bu da belli koşullar neticesinde gerçekleşiyor.

Son zamanlarda ise ev sahipleri evi kiralarken kiracılara ‘Tahliye Taahhütnamesi’ imzalamaları için zorluyor. Çünkü ev sahibi, hukuki olarak haklı nedenle kiracıyı tahliye edebilmek ve en hızlı bir şekilde evi boşalttırmak için bu belgeye güveniyor. Ama bu durum pek çok mağduriyet ortaya çıkarıyor.

Örneğin Antalya’da yaşayan Zeynep ve Özgür Fırat çifti, oturdukları evi kiralarken ev sahibi tarafından imzalatılmak istenen tahliye taahhütnamesini ‘tarih olmadan’ imzalamak zorunda kaldı.

Daha sonra ev sahibi tarihi kendi doldurup Fırat çiftini evden çıkarmak istedi. Sözleşmelerini iki ay önce yenilemiş olmalarına rağmen çift, bir anda tahliye kararıyla sarsıldı. Konu mahkemeye taşınsa da bu tarz örneklerin sayısı, son zamanlarda oldukça arttı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap