SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim bu yavşaklar
5.10.2020

Büyük Önder Mustafa Kemal’in eserlerine, devrimlerine saldırılar sürerken fotoğrafına da saldırmaya başladılar. Kimdir bu yavşaklar? Bu kadar şerefsizlik olur mu? Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde nefes alacaksın, utanmadan onun fotoğrafına saldıracaksın.Atatürk düşmanı bu kez Çankırı’da hortladı. Orta ilçesinde İYİ Parti İlçe Başkanlığı binasında asılı bulunan Atatürk’ün fotoğrafına bazı şerefsizler sprey boyayla saldırıp yüz kısmını boyadı. Partililer şikayette bulunmuş. Umarım bu ahlaksızlar bulunup gerekli cezaya çarptırılır.

KIZILAY YÖNETİCİLERİNE GÜVEN CEZASI

İçinde bulunduğumuz bu süreçte zaman zaman güzel adımlarda atılıyor. Vatandaşın en fazla güven duyduğu Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararlar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan soruşturma sonrası Kızılay yöneticilerine kesilen ceza dikkatlerden kaçmasın.

Vatandaşın en fazla güven duyduğu Kızılay yöneticilerine, ‘güveni kötüye kullanma’ nedeniyle ceza kesildi. Kızılay’da son dönemlerde yaşanan sıkıntılar sonrası İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca soruşturma açılmıştı.

Soruşturma sonucu, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'a iki ayrı konuda toplam 344 bin lira, Genel Müdür İbrahim Altan'a ise 70 bin lira ceza verildi.

Kurum Genel Müdürü İbrahim Altan, Deniz Feneri davasından da 2.5 yıl hapse mahkûm olmuştu. Her iki isim, ödedikleri cezaya, “itiraz şerhi” düştü. Bu sonuç umarım bütün alanlarda yaşanan yanlışlıklar için soruşturmaların açılmasına ve vatandaşın güven duygusuna gölge düşürenlere yaptırımın hayata geçirilmesine vesile olur.

Görevi kötüye kullanan Kızılay’ın Genel Başkanı ve Genel Müdürü’nün görevlerine bu saatten sonra devam etmesine bakanlığın izin vermemesi gerekir. Vatandaş nezdinde bu ceza sonrası güven kaybeden isimlerin değişmesi kaçınılmaz olmuştur.

YAKIŞMADI SAYIN VEKİL

Ülke olarak zor süreçten geçiyoruz. Sağlıkla ilgili ve ekonomik problemlerle boğuşuyoruz. Yaşadığımız bu sürecin etkilediği insanlar öfke patlaması yaşar oldu. Bu anlamda en sağlam ve dirayetli durması gerekenlerin başında siyasetçiler gelir.

Milletvekilleri ve partilerin yöneticileri toplumun yükselen tansiyonu karşısında sağduyulu davranmak yerine körükleyici eylem ve söylemlerden imtina etmeli. Bakın, MHP’li Erkan Haberal’ın aracı eski bakan Zeki Ergezen’in cenazesinde içeri alınmayınca belediye personeline çarpıyor. Bu durumdan yola çıkan MHP’nin Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise “Kıymetli idare amirimiz Erkan Haberal’a yapılan hadsizliğe karşı özür dilemesi gereken makam Mansur Yavaş sensin! Saygısızlık yapıldığı anda ezer geçeriz, bunu da böyle bil” ifadelerini kullanıyor.

Yakışmadı be vekilim! Türk milleti olarak birbirimizi ezmek yerine vatandaşın içinde bulunduğu ortamdan kurtulmak adına enflasyonu ezmek, hayat pahalılığını ezmek, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize karşı el ve dil uzatanları ezmek gerek.

Siz milletin vekili olarak tehditvari söylemlerde bulunursanız, öfke patlaması yaşayan vatandaş ne yapsın? Hele hele MHP gibi ülkemizin her alanda sigortası olduğuna inanılan bir partinin mensubu olarak artık tehditlerle değil, gönülleri kazanarak geleceğe yürümek gerek.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap