SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kim bu bürokrat? Selçuk Bayraktar, Erdoğan’ın önünde anlattı

Kim bu bürokrat? Selçuk Bayraktar, Erdoğan’ın önünde anlattı

30 Ağustos 2021 Pazartesi - 12:20




Erdoğan'ın damadı, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar AKINCI TİHA teslim töreninde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözü önünde nasıl engellenmek istediklerini anlattı.





Bayraktar AKINCI TİHA dün yapılan teslim töreni ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine girdi. Akıncı TİHA’nın Tekirdağ Çorlu’daki test merkezinde gerçekleştirilen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, komutanlar ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar katıldı.

SELÇUK BAYRAKTAR, ERDOĞAN'IN GÖZÜ ÖNÜNDE ANLATTI

Akıncı TİHA’da imzası bulunan ve Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile evli olan Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesinde katılımcılara birer konuşma yaptı. Bayraktar insansız savaş uçağının 2 yıl sonra 2023 yılında göklerde olacağını söyledi.

Selçuk Bayraktar tören konuşmasının bir bölümünde İnsansız Hava Aracı (İHA) üretimi sürecinde yaşadıkları zorlu süreçten kısaca bahsetti.  Bayraktar, İHA projesine başlarken bir bürokrat tarafından engellenmek istediklerini belirterek, “Savunma sanayiindeki bürokrat bana, hiç unutmam projemizi sunduğumuzda ‘Evladım, akıllı çocuklarsınız. İyi okumuşsunuz, çalışmalarınız da iyi. Ama bakın yabancılar almış başını gitmiş. Onlara yetişmemiz asla mümkün değil. Siz en iyisi bu işlerle uğraşmayın. Siz aramızda köprü olun, tercümanlığımızı yapın yeter, daha da fazla zorlamayın’ demişti. Bizim de mücadelemiz burada başladı. O zaman anladık ki, bu toprakların bize yüklediği sorumluluk çok büyük.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar, söz konusu bürokratın kimliğine dair herhangi bir bilgiye konuşmasında yer vermedi.

Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) teslim ve kurs bitirme töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri 3 ülkesinden biri olmuştur.” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap