SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu'nun korona virüs aşı sırası geldi

Kılıçdaroğlu'nun korona virüs aşı sırası geldi

07 Şubat 2021 Pazar - 10:43




Korona virüs aşısı olmak için 'Ben vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim.' diyen 72 yaşındaki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu istemesi halinde bu hafta 70-74 yaş arasındaki bireylerle birlikte aşısını yaptırabilecek...





Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den 30 Aralık 2020’de getirdiği ilk parti 3 milyon doz inaktif aşıda sona gelindi. 3 milyon doz aşının 2 milyon 597 bin 43’ü kullanılırken, ikinci partide gelen 10 milyon doz aşının da 14 günlük inceleme süresi bu hafta tamamlanacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN SIRASI GELDİ

Milliyet'in haberine göre; Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) onay vermesi halinde bu 10 milyon doz aşı ile kitlesel aşılamada ikinci doz uygulaması başlayacak. Bu kapsamda Türkiye’de ilk korona virüs aşısını olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hemen ardından aşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu hafta ikinci doz aşıları yapılacak. Koca 10, Erdoğan 11, Bahçeli ve Akşener ise 12 Şubat’ta ikinci doz aşılarını olacak.

Bu hafta risk gruplarında aşılama sırası doğrultusunda 70-74 yaş arası vatandaşların ilk dozları uygulanacak. Diğer liderlerin aksine “Ben sıramı bekleyeceğim” diyerek bugüne kadar aşı yaptırmayan 72 yaşındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da istemesi halinde bu hafta ilk doz aşısını olabilecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap