SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu: Siyasal ve ekonomik bağımsızlığı güçlendirmek için yollara çıktık

Kılıçdaroğlu: Siyasal ve ekonomik bağımsızlığı güçlendirmek için yollara çıktık

19 Mayıs 2022 Perşembe - 16:21




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün hep beraber hep birlikte ülkenin siyasal ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirmek için yeniden yollara çıktık. 'Adalet yürüyüşü' bunun en önemli adımıdır" dedi.





CHP Gençlik Kolları tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, parti meclis üyeleri ve 81 ilden gelen gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. 3 saat süren yürüyüş sonunda Kılıçdaroğlu, Anıtkabir girişinde otobüsün üzerinden hitap etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu bayramın sıradan bir bayram olmadığını dile getirerek, "Bu bayram milli bağımsızlık savaşının en önemli adımlarından bir tanesidir. 16 Mayıs'ta düşman zırhlılarını gördüğü zaman 'Geldikleri gibi gideceklerdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı bayramdır.

Bütün genç arkadaşlarıma seslenmek isterim; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 temel ilkesi vardır. Siyasi bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlık. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der. ‘Bayrağımın altında, vatanımda özgür ve bağımsız yaşamak istiyorum’ der. ‘Savaş meydanlarında kazanılan zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça ülke bağımsızlığını koruyamaz'. Bugün hep beraber hep birlikte ülkenin siyasal ve ekonomik bağımsızlığını güçlendirmek için yeniden yollara çıktık. 'Adalet yürüyüşü' bunun en önemli adımıdır" diye konuştu. Kılıçdaroğlu: Siyasal ve ekonomik bağımsızlığı güçlendirmek için yollara çıktık

'ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ YENİDEN YAŞATACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, '2'nci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde cumhuriyetin 2’nci yüzyılına Türkiye’yi hazırlamak zorunda olduklarını yazdıklarını belirterek, "Beraber, birlikte, kavgasız, omuz omuza, dik ve azimli birlikte yürüyerek ve toplumun her kesimini kucaklayarak işçisinden köylüsüne kadar memurundan şoförüne kadar ev kadınından yaşlısına kadar gencinden engellisine kadar 84 milyon insan tek yürek olarak 2’nci yüzyılda Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yeniden yaşatacağız.


Çetelerin olduğunu biliyorum. SADAT’ların olduğunu biliyorum. Biz hep beraber önümüzdeki çeteleri de SADAT'ları da ezeceğiz ve ezerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse şunu unutmasın; Cumhuriyet Halk Partisi'nin dokularında Kuva-yi Milliye’nin ruhu vardır. Biz onlara hiçbir zaman diz çökmeyeceğiz.

Bizler milli Kurtuluş Savaşı’nı verenlerin çocuklarıyız. O savaşı verenler güzel bir Türkiye’yi inşa etmek için verdiler. Bağımsız bir Türkiye’yi inşa etmek için verdiler ve bizler o mücadelenin sahipleri olarak yolumuza devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20’nci yüzyılın en büyük devrimcisidir. O devrimciye sahip çıkmak da her namuslu insanın görevidir" dedi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından yürüyüşe katılanlarla Anıtkabir’i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakıp, saygı duruşunda bulundu, yürüyüşe katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap