SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu: RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biri

Kılıçdaroğlu: RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biri

30 Mayıs 2022 Pazartesi - 17:48




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamasını 'eş zamanlı' yayınlayan haber kanallarına ceza veren RTÜK'e yanıt verdi. 'RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biri' diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz" diye seslendi.





Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ensar Vakfı ve TÜRGEV üzerinden Amerika’ya para gönderildiği açıklamasını 'eş zamanlı' olarak yayınlayan Halk TV, KRT TV, Tele 1 ve Flash TV’ye reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında para cezası verdi. Karar, oyçokluğu ile alındı.

Basın özgürlüğüne, haber alma hakkına ve demokrasiye açıkça vuran darbe niteliğindeki karara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok sert tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!' dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Yoksullaştırma şiddetin, terörün en kötüsüdür. Bu Saray, halkı yoksullukla terörize etmektedir. Bu yoksullaştırma terörü sürerken, Saray evlatları vakıflar üzerinden yüzlerce milyon dolarlarla oynuyor. Baba “Eeey Amerika” edebiyatında, evlatlar dolar transferlerinde…

Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar aHaber’e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!


Gelelim “Kılıçdaroğlu susturulabilir mi?” sorusuna. Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap