SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu isyan etti: Erdoğan ortada yok, kayyumu aradım ulaşamadım!

Kılıçdaroğlu isyan etti: Erdoğan ortada yok, kayyumu aradım ulaşamadım!

30 Temmuz 2021 Cuma - 13:56




CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Akdeniz ve Ege'deki yangınlar için Türk Hava Kurumu'nun uçaklarını kullanmak için THK'ya ulaşmak istediği haberlerini doğrulayarak kimseye ulaşamadığını Erdoğan'ın ortada olmadığını onun izni olmadan bunu yapamayacaklarını açıkladı.





Türkiye'nin farklı noktalarında başlayan yangınlar gündemi sarstı. Özellikle CHP'li belediyelerin yangına müdahale edebilmesi için Türk Hava Kurumu'nun kullanmadığı uçakları istediği iddiası gündeme gelmişti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada THK Kayyum'una ulaşmaya çalıştığını ancak ulaşamadığını aktardı. CHP'li belediyelerin bu yetkiyi kullanabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının gerektiğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi: "Türk Hava Kurumu kayyum elinde yok oldu. Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim.Erdoğan ortalıkta yok ve hiçbir bürokrat onun izni olmadan onay verebilecek durumda değil. Aradım kayyumu, ulaşamadım."

Muğla Belediye Başkanı da THK'ya ulaşamadı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, bugün kentte çıkan yangınlara ilişkin, kayyum yönetimindeki THK'yi uçak kiralamak için aradığını, ancak çıkan görevliden 'Burada kimse yok. Herkes saat 15.30'da çıktı. Yarın sabah arayın' yanıtını aldığını açıkladı.

Gürün, “Santral memuru çıktı. Ben kendimi tanıtarak yangın uçaklarının kullanılmasıyla ilgili yetkiliyle konuşmak istediğimi söyledim. Ama arkadaş, 'Yarın sabah görüşebilirsiniz. Saat 15.30'dan sonra burada kimse kalmıyor' dedi. Türk Hava Kurumu'nda görüşecek bir yetkili bulamadık” diye konuştu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap