SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu: "Anadolu'yu bize yurt yapan işte bu gönül erenleridir"

Kılıçdaroğlu: "Anadolu'yu bize yurt yapan işte bu gönül erenleridir"

16 Ağustos 2019 Cuma - 14:18




CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli anma töreninde konuştu.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli anma töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Hacı Bektaş-ı Veli, yaşamı boyunca hep hakkı hukuku ve adaleti savunmuştur. O, barışın huzurun birlikte yaşamanın öncüsü olmuştur. Bugün Avrupa'nın pek çok ülkesinde onun düşünceleri toplumu aydınlatıyor.

Hacı Bektaş-ı Veli, yaşamı boyunca hep hakkı hukuku ve adaleti savunmuştur. O, barışın huzurun birlikte yaşamanın öncüsü olmuştur. Anadolu'ya geldiğinde 35 yaşlarında bilgin bir insandı. Selçuklu sultanı önemli kararlar aldığında onun düşüncelerine başvuruyordu.

Dergahında düşüncelerini öğrencilerine aktararak yaygınlaştırılmasını sağladı. Bugün Avrupa'nın pek çok ülkesinde onun düşünceleri toplumu aydınlatıyor. Anadolu'yu bize yurt yapan işte bu gönül erenleridir. Aslanla ceylanı hünkarın kucağında buluşturan huzurdur adalettir. Dünya hala huzuru ve adaleti arıyor.


Üzülerek ifade ediyorum ki; bugün savaş ve açlık nedeniyle acı çeken çocukların büyük bölümü müslüman ülkelerin çocukları...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap