SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kıbrıs müzakerelerinde ikinci gün! Çavuşoğlu: "Tam destek veriyoruz"

Kıbrıs müzakerelerinde ikinci gün! Çavuşoğlu: "Tam destek veriyoruz"

28 Nisan 2021 Çarşamba - 16:51




Kıbrıs müzakerelerinde ikinci günde görüşmeler devam ediyor. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "KKTC'ye tam destek veriyoruz" dedi. Çavuşoğlu aynı zamanda Guterres'le ikili görüşme yaptı.





İsviçre'nin Cenevre kentinde Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla 5+1 formatında gayriresmi Kıbrıs konulu konferansa ev sahipliği yapıyor. Birleşmiş Milletler öncülüğündeki konferans, ikinci gününde de devam etti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in başkanlık ettiği konferansta, günün ilk oturumu TSİ 11.20'de başladı.

ÇAVUŞOĞLU: KKTC'YE TAM DESTEK VERİYORUZ

Twitter hesabından bir mesaj paylaşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs konulu konferansla ilgili, "Cenevre’de Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü vizyonuna ve buna yönelik önerisine tam destek verdik." açıklamasında bulundu.  Çavuşoğlu, konferans kapsamında aynı zamanda federal çözümün neden mümkün olamayacağını anlattıklarını belirtti.

ÇAVUŞOĞLU-GUTERRES GÖRÜŞMESİ

Çavuşoğlu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'le ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeyi, Twitter hesabından paylaştığı mesajla duyuran Çavuşoğlu, "Gayriresmi 5+BM toplantısına ev sahipliği yapan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüştük. Kıbrıs’ta çözüm, iki tarafın uluslararası eşit statüsüne ve egemen eşitliğine dayanmalı." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, tüm bölge için barış ve istikrarın ancak Ada’daki iki devletin iş birliğiyle mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan Cenevre'deki Kıbrıs konferansının yarın sona ereceği belirtildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap