SON DAKİKA



Haber > Gündem > KESK'ten ihraçlara tepki

KESK'ten ihraçlara tepki

23 Kasım 2016 Çarşamba - 20:30




KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Şubeler Platformu öncülüğünde kentte düzenlenen eylemde, Kanun Hükmünde Kararname ile gerç





KESK Balıkesir Şubeler Platformu öncülüğünde yaklaşık 50 kişilik bir grup, bugün saat 17.30'da, kamudan ihraçları protesto için Yeşilli Meydanı'nda bir arayla geldi. Emeğin Partisi (EMEP) ve ÖDP de eyleme destek verdi. 'Keyfi hukuksuz kıyımlara teslim olmayacağız' yazılı pankart taşıyan grup, 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Karanlığa teslim olmayacağız' ve 'Kurtuluş yok, ya hep beraber ya hiç birimiz' sloganları attı.

KESK Balıkesir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, basın açıklamasını yaptı. Siyasi iktidarın OHAL'le tüm toplumu baskı altına almayı ve buna bağlı olarak çıkardığı kanun hükmünde kararnamelerle kamuda kendine muhalif kesimleri tasfiye etmeyi planladığını öne süren Yılmaz, "1 Eylül, 29 Ekim ve son olarak 22 Kasım'daki kanun hükmünde kararnamelerle çok sayıda KESK üyesi de kamudan ihraç edilmiştir. Hiçbir somut delil ya da soruşturmaya dayanmayan bu ihraçları kabul etmeyeceğimiz ve bu hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğimiz bilinmelidir" dedi. Aynı zamanda Büro Emekçileri Sendikası (BES) Balıkesir Şube Başkanı olan Yılmaz, iktidara şöyle seslendi:

"Arkadaşlarımızla ilgili bir iddianız ve o iddiayı destekleyen kanıtlarınız varsa açıklayın, yoksa arkadaşlarımız işlerine iade edilsin. Bu kabullenilemez durum son bulsun. Demokratik bir ülkeyi kanun hükmünde kararname adı verilen düzenlemelerle yönetemezsiniz. Demokratik ve meşru mekanizmaların kullanılmadığı yönetsel süreçler bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olumlu sonuçlar üretemez. O yüzden de tüm kanun hükmünde kararnameler sonuçları ile beraber iptal edilmelidir."

KESK'in kendisine yönelen bu saldırıyı boşa çıkararak, açığa alınan ve ihraç edilen üyelerinin işlerine iadesini sağlayacağını iddia eden Yılmaz, "Dostlar unutmayın ki mücadele edenler her zaman kazanmaz, ancak kazananlar her zaman mücadele edenlerdir" dedi. Açıklamanın ardından topluluk sessizce dağıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap