SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kerry, Atina'da Çipras'la görüştü

Kerry, Atina'da Çipras'la görüştü

04 Aralık 2015 Cuma - 17:59




ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, günübirlik ziyaret gerçekleştirdiği Atina’da Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras ile bir araya geldi.





ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, görüşmenin başlangıcında Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’a Yunanistan’ın ekonomik zorluklarla başa çıkmasını takdirle karşıladıklarını söyledi. ABD’nin Yunanistan’da ekonomik krizden çıkması konusunda yardımcı olmak istediğini ifade eden Kerry, Yunanistan’ı kapsayıcı stratejik enerji projeleri konusunda överek böylece Rus gazı konusunda Avrupa’ya olan bağlılığın azalacağını ifade etti. Yunanistan’ın borç ve mülteci krizi ile mücadele etmesine rağmen ekonomik reformlar konusunda destek verdiğini dile getiren Kerry, Yunanistan ve ABD’nin yakın bir işbirliği içinde olduğunu bildirdi.
Kerry’nin Atina’daki gerçekleştirdiği temaslarda ziyareti kapsamında Kıbrıs sorunu, Yunanistan-Türkiye ilişkileri, Trans Atlantik Boru Hattı, borç indirimi, güvenlik, Makedonya ile isim sorununun ele alındı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap